Privéwoning Lievegem

Aan de rand van de stad Gent verrees deze prachtige woning van de hand van CAS architecten. Het tuinontwerp is van de hand van Monbaliu, die een totaalproject moest realiseren met zwembad, spiegelvijver en poel. De klant kocht het perceel omwille van de ligging en de connectie met de natuur.

“Alvorens men begon te bouwen, startten wij met een inventarisering van alle groen dat moest blijven”, aldus Bart Monbaliu. Hier werd gekozen voor een tuin met strakke elementen rond de woning. Hoe verder je gaat in de tuin, hoe natuurlijker alles wordt.

Via twee grote stapstenen in de spiegelvijver komen we bij de woning. Een inkom die naadloos aansluit én indruk maakt. De oprit werd glooiend geplaatst in kasseien, het terras aan het huis bestaat uit Travertin natuursteen en rond het zwembad is gewerkt met massieve padouk planken.

“Zoals steeds hebben we aandacht voor de natuur. De grote poel werd in ere hersteld, het gazon is voor de helft extensief ingezaaid, hagen zijn samengesteld uit gemengde inheemse soorten en in het bos hebben we een gediversifieerde ondergroei voorzien, bosrand werd ingepland en ingezaaid zodat deze natuurlijk kan ontwikkelen.

Recente projecten
Uitgelicht door de redactie