Ontspannen wonen in het bos van Bonheiden

In deze woning in het bosrijke Bonheiden staat het contact met de omliggende natuur centraal. De connectie wordt gelegd door de combinatie van grote oppervlaktes, overvloedige lichtinval en de juiste keuze van afwerkingsmaterialen. Zo werd voor het keukeneiland de friswitte, subtiel gewolkte keramische steen Marazzi gekozen.

Share this project

Omdat de woning vooral een ontspannen gevoel moet uitstralen - in de kelder bevindt zich een wellnessruimte met fitnessgerei maar ook een tekenkamer - viel de keuze vooral op luchtige materialen. Daarvan getuigen niet alleen de bruintint van het parket en de bijna heldere kleur van de tegels, maar vooral de elegantie van het keukeneiland waarvan de witte schakering doorloopt in de omringende vloer, een esthetische scheiding met het eetgedeelte. Een accentwand met inmaakkasten zorgt voor een nog opvallender uitlichting van het eiland.

Een accentwand met inmaakkasten zorgt voor een opvallende uitlichting.

Het keukeneiland, geplaatst door Granigo uit Lummen, is maar liefst 6 meter lang, een dimensie die mee bijdraagt aan de luxueuze uitstraling van het interieur. De bouwheer en architect verkozen de keramische steen niet alleen omwille van de luchtige kleur maar ook omwille van het gebruiksgemak. Van achter het eiland heeft de kok van dienst een prachtig uitzicht over de tuin en het bos. In connectie, inderdaad.

Share this project
Meewerkende partijen
Suppliers
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie