Privéwoning Vichte

Deze gerenoveerde woning Beukenhof is gelegen in het landelijke dorpje Vichte, wat de architect aanzette tot een mix van strakke en landelijke elementen. Een aanpak waarvoor natuursteen bijzonder tot zijn recht komt, omdat het mooi aansluit bij beide strekkingen en dus het midden houdt. De gebruikte kalksteen in deze woning bezit die typische authentieke voeling, maar het uiterlijk maakt het desalniettemin geschikt voor een moderne look.

Bij deze woning heeft Patho Stone de kalksteen Sinai Pearl verwerkt. Het heeft een bijna rozig effect, waardoor de grijsblauwe fossielen en mineralen prachtig tot hun recht komen. Doordat de keuken voor zowel de vloer als de wandkasten hout gebruikt, ontstaat er een zachte sfeer die baadt in een luxueuze uitstraling.

De warmte van deze inrichting vind je in elke kamer terug, want de stijl werd doorgetrokken naar de badkamer, met nog een wastafel in Sinai Pearl. Dit stukje maatwerk geeft meteen een gevoel van luxe aan de badkamer.

Er is gekozen om het marmer af te werken in Sensato. Met deze methode verouderen ze het materiaal in de groeve op een subtiele manier om het vervolgens te zandstralen. Hierdoor krijgt de steen een fijnkorrelige oppervlaktestructuur. Daarna wordt het materiaal nog licht geborsteld. Dit zorgt er vervolgens voor dat de natuurlijke kleuren van de steen mooi zichtbaar worden.

Meewerkende partijen
  • Hoofdaannemer
    GB Build
  • Maatwerk natuursteen
    Patho Stone
Suppliers
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie