Van der Valk Hotel Zuidas, Amsterdam

Aan de oostelijke kant van de Amsterdamse Zuidas staat sinds 2020 het 55 meter hoge Van der Valk Hotel Zuidas. Het 14 verdiepingen tellende gebouw is ontworpen door Wiel Arets Architects en heeft een driehoekige vorm met opvallende inhammen. Deze structuur heeft ook invloed op de plaatsing van de sanitaire leidingen. Daarom werden er douchegoten op maat geïnstalleerd.

Baden in luxe

Alle hotelkamers en suites zijn modern en sfeervol ingericht met een badkamer met regendouche of bubbelbad. Om hotelgasten te laten genieten van optimaal comfort en gemak is een snelle afvoer van het douchewater een must. Daarnaast moet ook het reinigen eenvoudig en snel uit te voeren zijn. Hierdoor verdient een douchegoot met ronde vormen de voorkeur omdat die minder kans heeft op vuilaanhechting.

Kristien Van der Valk legt uit waarom: “Wij hebben voor deze douchegoten gekozen omdat ze eenvoudig te reinigen zijn en omdat we ze op maat konden laten maken. Daarnaast is het een fraaie goot”.

Op de bovenste verdieping van het hotel bevindt zich de wellness met een spectaculair uitzicht over Amsterdam. Hier komen hotelgasten helemaal tot rust en genieten ze van de sauna, sanarium, stoombaden, bucket showers, ice room en relaxing areas. Ook in deze wellness zorgen lijnafwateringsgoten voor de optimale en hygiënische afvoer van water.

Bij de bouw van een hotel gaat het er vaak wat ruwer aan toe, daarom ben ik voorstander van een douchegoot met een vaste aansluiting

Jeroen van Neerbos
Linthorst Techniek, installateur

Uitdagend project voor het beste resultaat

“Het was een bijzonder project”, vertelt Jeroen van Neerbos, verantwoordelijke voor alle technische installaties. “Dit kwam met name door de architectuur waarin niets recht is. Door de hoekige vormen en de 25 verschillende hotelkamers was het werk minder repeterend, maar hierdoor was het voor ons ook een leuk en uitdagend project. De bijzondere architectuur van het hotel maakte het zelfs noodzakelijk om maatwerk douchegoten te bestellen voor de badkamers van de suites. Hier had ik gelukkig geen omkijken naar, want ik stuurde de tekeningen gewoon naar de fabrikant en zij regelden het in hun eigen productielocatie.”

Meewerkende partijen
 • Architect
  Wiel Arets Architects
 • Opdrachtgever
  Van der Valk
 • Aannemer
  Designed Sanitair , Linthorst Techniek
Suppliers
 • Douchegoten op maat
  ACO
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie