Penthouse aan Brugse Vaart

Deze minimalistisch-modern ingerichte penthouse, aan de rand van Brugge, kijkt uit over de gekende skyline met het Belfort als ankerpunt. Deze omgeving straalt een en al rust uit. En dat is exact de sfeerzetting die de architecte in het interieur heeft willen weergeven in deze penthouse. Strakke materialen vormen een mooi ensemble met authentiek marmer dat door zijn grijze kleur een bedaard contrast schept met de lichte afwerking en de helderheid in de woning.

Hier werd gekozen voor de natuursteen Grigio Collemandina, een grijs geaderde marmer uit de groeve van Fior di Bosco te Italië. Deze marmer straalt elegantie en sereniteit uit, een eigenschap die de eigenaars wilden doortrekken doorheen de verschillende kamers van de penthouse. Niet alleen het keukenblad en de open haard, ook de salontafel en de achterwand van de barkast zijn erin afgewerkt.

De architecte heeft voor een lichtspel gekozen dat harde en zachte contrasten met elkaar vermengt. De gordijnen zorgen voor een milde steunkleur, maar de donkere eiken kasten brengen een markant accent aan. Verschillende elementen in een witte lak zorgen voor een eyeliner die het marmer helemaal tot zijn recht doet komen. Luxe en harmonie gaan hier hand in hand.

Patho Stone heeft de marmerstukken uit Grigio Collemandina op maat vervaardigd en verwerkt in de prachtige open keukenruimte, de haard, het barmeubel en ten slotte de badkamers. Het geheel oogt tijdloos in een erg gracieuze sfeerzetting.

Meewerkende partijen
  • Architect
    Sofie Christiaens
  • Schrijnwerk
    D interieur
  • Maatwerk natuursteen
    Patho Stone
Suppliers
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie