Vakantiehuis in Rocafort

Dit vakantiehuis in Spanje bestaat uit twee op elkaar geplaatste 'blokken' die door een slimme opstelling en doordacht gebruik van keramische materialen een fris en uniek lichtspektakel veroorzaken in het huis.

Share this project

Het huis bestaat uit twee boven elkaar geplaatste en onafhankelijke loodrecht op elkaar staande blokken, waarvan het ene gereserveerd is voor overdag en het andere voor 's nachts. Het onderste blok is zo georiënteerd dat de openingen naar het noorden en zuiden zijn gericht, zodat er op elk moment van de dag licht binnenkomt en er voldoende dwarsventilatie is. Het blok dat de eerste verdieping vormt is oost-west gericht, waardoor de slaapkamers 's nachts optimaal verlicht worden. Licht is daarom een centraal kenmerk van het interieur van het huis.

Doordat de twee blokken over elkaar heen liggen, creëren ze een grote veranda die direct uitkomt op het zwembad en tijdens de zomermaanden de centrale ruimte van het huis wordt. Aan de buitenkant zijn de vormen met grote eenvoud en helderheid behandeld.

Share this project
Suppliers
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie