The Fifth Floor

Luc Binst, zaakvoerder en gezicht achter Binst Architects, koos voor de renovatie van zijn loft 'The Fifth Floor' in Antwerpen voor een unieke natuursteen die de omgeving weerspiegelt in het interieur.

De vloer in de loft is uitgevoerd in Evolène natuursteen, een zeer hoogwaardig type gneiss met een uitgesproken groene kleur en lijnvoering. De natuursteen vloer is afkomstig uit het Zwitserse Wallis en werd gezandstraald en geborsteld en uitgevoerd op afmetingen 120x60. Voor het keukenwerkblad, volledig in maatwerk, werd dezelfde natuursteen gebruikt.

Als het licht hier ’s avonds binnenvalt, krijgt de steen een basilicumgroene schijn. De kleur verwijst naar de grijsgroene oevers, de aders naar de stroming van de Schelde

Luc Binst
Binst Architects

De keuze voor deze natuursteen ontstond niet toevallig. Vanuit de loft krijg je immers een indrukwekkend zicht op de Schelde, van de bocht naar Temse tot in de haven van Antwerpen. Daarom wou architect Luc Binst de omgeving weerspiegeld zien in het interieur. "Als het licht hier ’s avonds binnenvalt, krijgt de steen een basilicumgroene schijn. De kleur verwijst naar de grijsgroene oevers, de aders naar de stroming van de Schelde."

Meewerkende partijen
  • Architect
    Binst Architects
Suppliers
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie