Appartement aan zee

Travertin werd doorheen de eeuwen veelvuldig gebruikt in tal van prestigieuze bouwprojecten. Dit edel materiaal beleefde ook de laatste jaren opnieuw een opwaartse trend. Haar zachte poedertinten, gewolkt of gelijnde karakter en grillige structuur beantwoorden perfect aan het verlangen naar rust en stilte binnen een kader dat perfect is omwille van zijn imperfectie.

In dit privéproject aan de kust koos de bouwheer voor natuurstenen vloertegels in de Italiaanse travertin Travertino Navona. Deze op en top trendy natuursteen bleek perfect te harmoniëren met de sfeer van het gebouw dat dateert uit de jaren ’60. Vooral het zachte zandkleurige kleurenpalet en de sfeer die deze natuursteen uitstraalt, bleken doorslaggevend en passend bij een sfeer aan zee.

Deze travertin kenmerkt zich door de grillige open structuur die knipogen naar lang vervlogen tijden, toen zeediertjes en plantjes nog op de zeebodem groeiden. Het is net de imperfectie van deze structuren die maken dat travertin weer volop aan belangstelling wint. Toch koos de bouwheer ervoor om de open structuur en poriën door een polyestervulling op te vullen. Dit maakt dat de steen eenvoudiger is in onderhoud.

Op basis van de travertin werd het volledige appartement verder ingericht. De tafel en keuken werden op maat gemaakt door Belgische ontwerpers. Gekend voor hun fascinatie voor zowel kunst als ambacht, ontwerpen ze inspirerende objecten die de schoonheid van natuurlijke imperfectie weerspiegelen. Het resultaat is een feilloos partnerschap tussen de interieurobjecten en diens draagvlak, Travertino Navona.

Afwerking

De vloer werd bekleed met maattegels in formaat 100/80 cm. Deze werden bij de leverancier op maat verzaagd vanuit platen. Door het grote formaat van de tegels koos de plaatser ervoor om de tegels per twee te transporteren om een mogelijk risico op breuk te vermijden. Vervolgens werden ze eenvoudig verlijmd met witte lijm op de bestaande chape.

De verzoete afwerking laat een diepe en intense kleurschakering verschijnen, en vermijdt bovendien dat eventuele loopsporen doorheen de tijd zichtbaar worden. De talloze afwerkingsmogelijkheden zoals zandstralen, fijnboucharderen, borstelen of combinaties van diverse afwerkingen, maken van travertin opnieuw een dankbare levensgezel.

Meewerkende partijen
  • Uitvoerder
    Scherrens Paul & Zonen
Suppliers
Recente projecten
Uitgelicht door de redactie