Editie 2017 zet Stone & Tile beurs definitief op de kaart

Als er in 2015 hier en daar nog wat twijfels bestonden over de toegevoegde waarde van de Stone & Tile beurs in Gent, dan zijn die dit jaar -na een meer dan geslaagde editie- helemaal weggewerkt. De bijna uitsluitend positieve feedback van zowel bezoekers als exposanten bevestigen het geloof van organisator Erwin Ooghe in het bestaansrecht van zijn tweejaarlijkse B2B-event voor de sectoren natuursteen, keramiek en kwartscomposiet. Ook de cijfers liegen er niet om.

12% meer bezoekers

In vergelijking met de vorige editie in 2015 steeg het aantal exposanten (89 deelnemende bedrijven in totaal, wat er 13 meer zijn dan twee jaar geleden) en mocht Stone & Tile op 19 en 20 januari 2017 zomaar eventjes 12% meer (unieke) bezoekers verwelkomen: goed voor 1.712 professionelen. De provincies Oost- en West-Vlaanderen waren het best vertegenwoordigd, met Antwerpen als goeie derde, maar ook heel wat geïnteresseerden uit Nederland en in mindere mate Frankrijk vonden hun weg naar Flanders Expo Gent, zo blijkt uit de registraties.

Als we kijken naar de beroepscategorie van de bezoekers, voeren de natuursteenbewerkers de ranking aan, op de voet gevolgd door de vloerders.

Ook architecten van de partij

De organisatie had bovendien kosten noch moeite gespaard om architecten alsook interieur- en keukenbouwers warm te maken voor de beurs en die aanpak loonde. Gerenommeerde architectenbureaus als Stephane Beel, Vincent Van Duysen en ABSCIS tekenden present in Gent.

De boeiende seminaries, vier in totaal, op de Dag van de Keramiek (donderdag 19/1) en Dag van de Natuursteen (vrijdag 20/1) zullen daar ook wel hun steentje toe bijgedragen hebben.

DSC04180

Animo genoeg op de beursvloer, met live demonstraties van steenkappers en mozaïekplaatsers, workshops voor tegelzetters en vloerders, de ongemeen spannende Belgische Kampioenschappen Tegelzetten, de gezellige drukte op het Febenat-eiland, en de Belgische Federatie van Bouwmaterialenhandels (FEMA) die er op de laatste dag van de beurs zijn nieuwjaarsreceptie hield.

Mooi eindrapport

De gratis catering voor bezoekers én exposanten werd op algemeen applaus onthaald. De exposanten quoteerden de algemene organisatie met een mooie 8,5 op 10 en de kwaliteit van de bezoekers (nog altijd belangrijker dan de kwantiteit) met een 7,9 op 10. Ook het concept (met de duidelijke opdeling van het beursaanbod in grijze, witte en zwarte zones) kon op veel bijval rekenen en kreeg van de deelnemende bedrijven een 8 op 10.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat 95% van de deelnemende bedrijven via de exposantenenquête liet weten er binnen twee jaar opnieuw te zullen bij zijn. Afspraak op 24 en 25 januari 2019 voor de volgende editie!

Download hieronder de Facts & Figures