De eerste onzichtbare douchebak biedt vrijheid, elegantie en design

Op zoek naar een douche die gelijk loopt met de vloer in de badkamer? Dan is de prefab onzichtbare douchebak ‘Level’ van fabrikant Revestech iets voor jou. De afvoer van de douche is onzichtbaar omdat de douchebak onder het gekozen tegelwerk komt te liggen. Het resultaat is een esthetische douchevloer op hetzelfde niveau als de rest van de badkamer. Dat biedt mogelijkheden.

Polycaro belicht – in samenwerking met fabrikant Revestech – de voordelen van deze douchebak die verzonken zit in de vloer alsook de technische aspecten hoe je deze douchebak gelijk met de vloer moet plaatsen

Niet alleen esthetisch mooi, ook veel voordelen

Het spreekt voor zich: een douche die volledig geïntegreerd is in de ruimte van de badkamer, zonder opstapjes, een zichtbare douchebak of uitsparing in de vloerbekleding, heeft altijd een esthetische meerwaarde. Maar hiernaast biedt het ook voordelen op vlak van comfort en onderhoud.

Technische voordelen

 • Opbouwhoogte: 86mm
 • Horizontale uitgang: ø40mm
 • Evacuatie: 0,5 liter/seconde S/UNE-EN 274
 • Samenstelling: polyuretaan

Maximaal comfort

Een volledig vlakke douche op hetzelfde niveau als de rest van de badkamer is ideaal voor minder mobiele personen onder ons, door de afwezigheid van een opstapje en hellingen. Denk maar aan toepassingen in rusthuizen, verzorgingsinstellingen of scholen.

onzichtbare douchebak revestech

Maximale netheid en eenvoudig onderhoud

De onzichtbare douchebak heeft een zelfreinigend oppervlak met antibacteriële behandeling. Omdat er geen voegen zijn, voorkomen we de typische zoutuitslag (witte aanslag) die vaak voorkomt in de overgangen van vloer naar wand.

De onzichtbare douchegoot beschikt over een profielsysteem dat toelaat om de vloerbekleding (de betegeling) gemakkelijk op te heffen zodat de binnenkant van de douchebak en de afvoer eenvoudig gereinigd kunnen worden.

Veelzijdigheid

Voor de keuze van tegel zijn er heel wat mogelijkheden. Je kunt diverse tegelformaten gebruiken, rekening houdend dat men minstens één van de lengtes van de douchebak aanhoudt, ofwel de lengte ofwel de breedte (naar keuze).

onzichtbare douchebak revestech

Isolatie van impactgeluiden

De perimetrische voeg van 4mm isoleert de douchebak in al de overgangen, wat de verplaatsing van impactgeluid verzacht.

Niet alleen in residentiële omgevingen is de onzichtbare douchegoot een meerwaarde, ook in collectieve douches zoals sporthallen of zwembaden, in buitendouches of bij waterpunten op het terras, de veranda of de tuin kan het dienst doen.

Wat zijn de componenten van de onzichtbare douchegoot?

Voor de opbouw en plaatsing van de onzichtbare douchebak is het aangewezen om voor de gehele douche met dezelfde tegel te betegelen, zonder hellingen of trapjes. Het water wordt afgevoerd doorheen de voegen van de betegeling.

We overlopen de volledige opbouwkit om te starten met de plaatsing van de Revestech onzichtbare douchebak.

 

 

onzichtbare douchebak revestech

1. Douchebak
2. Afvoer met syphon
3. Perimetrische waterdichtingsband
4. Afwerkingsprofiel (optionele installatie)
5. Profielen voor betegeling
6. REVESTECHflex lijm
7. Bescherming voor installatie
8. Servicesleutel

onzichtbare douchebak revestech

1. Douchebak

 • Hoogte: 26mm
 • Materiaal: polyuretaan

onzichtbare douchebak revestech

onzichtbare douchebak

2. Afvoer met syphon

Afvoer met syphon (syphon is verwijderbaar) voor de onzichtbare douchebak met een horizontaal ingebouwde uitgang (40mm). Wordt centraal geplaats en is 360° roteerbaar.

onzichtbare douchegoot

onzichtbare douchegoot

 • Installatie hoogte van de afvoer: 60mm
 • Horizontale uitgang: ø40mm
 • Evacuatie: 0,5 liter/seconde S/UNE-EN 274
 • Samenstelling: polypropyleen

3. Perimetrische band

Verbindingsband Dry50 van 0.13m x 5m voor het behandeling en waterdicht maken van de verticale en horizontale perimetrische naden.

4. Afwerkingsprofiel voor wanden

Afwerkingsprofiel in pvc van 14mm x 14mm. Aan de verhoogde kant van de douchebak, tegen de wand aan, fungeert het als steun om te voorkomen dat de tegels tegen elkaar schuren. Aan de andere kant tegen de wand fungeert het als een boord voor een betere afwerking. De onderkant met zwaluwstaartvorm verbetert de hechting met de REVESTECHflex. Men includeert 2 stuks van de grootste douchebakmaat.

5. Vloerprofielen

Profielen in pvc die dienen voor het klemmen van de vloertegels aan de douchebak. Ze voorkomen de beweging van de onderdelen en vergemakkelijken het opheffen voor het reinigen. Men includeert 2 stuks van de grootste douchebakmaat.

6. Revestechflex lijm

Lijm op basis van gemodificeerd silaan, met hoge prestaties, voor de verlijming van de tegel op de profielen en van de perimetrische band op de douchebak rand (tube van 310ml).

7. escherming voor installatie

Beschermingsplaat van lage densiteit EPS ter bescherming van de douchebak tijdens de installatiefase.

8. Servicesleutel

Werktuig vervaardigd in RVS 306 voor het vergemakkelijken bij het opheffen van de betegeling.

Aandachtspunten bij het voegen

In het volgend schema tonen we een bovenaanzicht van de voegen van de betegelde doucheplaat.

Verschillende tegels –> voegen op de doucheplaat

onzichtbare douchebak revestech

Perimetrische voegen:
Men moet rekening houden dat de perimetrische voeg die ten allen tijde 4mm moet zijn aan alle 4 kanten van de doucheplaat.

Voegen tussen de tegels:
Met uitzondering van als men enkel één tegel zou plaatsen, moeten alle voegen tussen de tegels 1mm a 4mm bedragen. *Als men dezelfde betegeling in de gehele badkamer gaat aanbrengen moeten men de buitenste tegels in de lengte snijden, om zo de voegen te doen overeenkomen. (zie schema)

Eén enkele tegel

onzichtbare douchegoot

Perimetrische voeg:
De perimetrische voeg als men één tegel gebruikt, bedraagt altijd 4mm.

Plaatsing van de betegeling op de douchebak

Gezien het gewicht van de betegeling dient men 1 of meerdere inspectieluiken te maken voor een makkelijke reiniging van de doucheplaat. Dit afhankelijk van de afmeting van de doucheplaat, alsook de afmeting en de positie van de betegeling die men gaat installeren.

De inspectieluiken worden uitgevoerd door de betegeling op de doucheplaat te positioneren. Rekening houdend met de voegen, versnijden we de profielen in 1 of meerdere delen, waardoor de vloer in 2 of meerdere delen wordt verdeeld.

 • afhankelijk van de grootte van de tegels zullen we 1 of meerdere inspectieluiken maken (afb. 1,2 en 3)
 • afhankelijk van de positie van de tegel kan het aantal inspectieluiken ook variëren (afb.4 en 5).

In functie van de grootte van de tegel

onzichtbare douchegoot

onzichtbare douchegoot

onzichtbare douchegoot

In functie van de positie van de tegel

onzichtbare douchegoot

onzichtbare douchegoot

Meer informatie?

manuel pradaWil je meer informatie over deze onzichtbare douchegoot of wil je de andere oplossingen van Revestech ontdekken? Neem dan contact op met Manuel Prada, via e-mail op m.prada@revestech.com of telefonisch op het nummer +32 498 637 996