25-jarige Tom Verstaen kroont zich tot Belgisch Kampioen Tegelzetten

De opvolger van James De Smet, in 2015 uitgeroepen tot Belgische Kampioen Tegelzetten, is gekend! Zijn naam? Tom Verstaen. De 25-jarige Oost-Vlaming kreeg van een professionele jury de meeste punten voor het tegelwerk dat hij op de beursvloer van Stone & Tile 2017 in Gent in twee dagen realiseerde.

Twee dagen strijd

Voor de tweede editie op rij werden de tweejaarlijkse Belgische kampioenschappen, een organisatie van Fecamo, gehouden tijdens en op de vakbeurs Stone & Tile in Flanders Expo Gent. Jongere en iets meer ervaren tegelzetters, acht deelnemers in totaal, streden twee dagen lang (op 19 en 20 januari 2017) om de felbegeerde titel.

????????????????????????????????????

Mooi podium

Uiteindelijk was het Tom Verstaen (uiterst rechts op de onderste foto), vooraf getipt als één van de grote favorieten, die van de juryleden de hoogste score kreeg. Thomas Standaert (tweede van links) strandde op de tweede plaats en werd beloond met de prijs voor de creativiteit. Wim Verkinderen (uiterst links) vervolledigde het podium met een bronzen medaille. De Waalse ‘youngster’ Quentin Magnier eindigde als eerste junior-scholier op een mooie vijfde plaats.

In de maart-editie van Polycaro serveren we een uitgebreid interview met de kersverse Belgische kampioen tegelzetten.

Fecamo4