Nieuwe tegelzetter in de kijker: Gerben Neirijnck

Ook al bevinden we ons met z’n allen in stormachtige Corona-wateren, het deerde de kersverse tegelzetter Gerben Neirijnck niet om met zijn gloednieuwe sloep ongekende zeeën te bevaren. Temidden van onzekere economische tijden, volgde deze 25-jarige jongeman de roep van zijn hart en startte hij zijn eigen zelfstandige activiteit als tegelzetter op. Wij prijzen de moed van deze nieuweling en geven hem graag als eerste het woord in ‘Vers Bloed’: een kersverse rubriek waar we een nieuwe tegelzetter in de markt kort aan u voorstellen.

P: Vertel eens, hoe is Vloerwerken Neirijnck ontstaan?

“Ik startte mijn activiteit als zelfstandig tegelzetter op 1 april 2020, en ben vooral actief in regio Kortrijk en Waregem (B, West-Vlaanderen). Ik ben oorspronkelijk tuinaanlegger van opleiding (PTI Kortrijk). Het was al van toen ik nog op school zat dat ik het liefst bezig was met het aanleggen van paadjes en dergelijke. Na het afstuderen ging ik aan de slag bij Bouwwerken Lefebvre uit Bellegem. Daar leerde ik ook vloeren en metsen. Later mocht ik ook bij Greenstyle BVBA uit Gullegem aan mooie projecten meewerken.”

P: Opstarten in tijden van Corona, dat vraagt moed en durf!

“De beslissing om zelfstandig te beginnen lag uiteraard al langer vast, ik vind het tegelzetten immers een hele mooie stiel. Toen Corona uitbrak, heb ik even stress gehad om de start te wagen. Veel bedrijven waren immers gesloten en het was onzeker of ik wel aan de slag kon gaan. Gelukkig heb ik tot nu toe elke dag kunnen werken.”

P: Wat is jouw kernactiviteit?

“Ik plaats vloer- en wandtegels, en leg opritten en terrassen aan. Maar ook herstellingswerken en kleine metselwerken zoals brievenbussen of tuinmuurtjes neem ik voor mijn rekening. Ik werk het liefst met natuursteen en doe graag speciale projecten. De douche die ik heb bekleed bv. (zie foto), dat vond ik heel leuk werk. Ik zou graag eens een volledig project doen in de Romeinse stijl + exclusieve mozaïek. Het leggen van de vloer zelf vind ik het leukste onderdeel van de job. Het aanleggen van trappen vind ik het moeilijkst.

Ik ben leergierig en wil me blijvend bijscholen. Ik ben pas gestart dus alle informatie komt van pas. Doordat ik af en toe in onderaanneming samenwerk met Vloeren Sabbe en Bouwwerken Delbeke, kan ik bij hen terecht voor vragen. Naar die personen kijk ik op en van hen leer ik altijd bij.”

P: Met welke materialen werk jij het liefst? Waarom?

“Ik werk meestal met Rywalit van Technicel en ben hier zeer tevreden van. Ik volg de raad op van firma’s waar ik mijn materiaal/tegels inkoop of luister naar de aanbevelingen van andere vloerders.”

P: Tegelzetten behoort tot de knelpuntberoepen, hoe zou jij (jonge) collega’s aanmoedigen om in jouw voetsporen te treden?

“Het is enorm fijn om te zien welke werken je zelf allemaal gerealiseerd hebt en welke progressie je elke dag opnieuw maakt.”


Korte biografie

  • Geboren: 1 maart 1995
  • Broers/zussen: Eén oudere zus en een tweelingbroer. Beiden ook zelfstandig in de kinderverzorging.
  • Hobby’s/sport: Ik voetbal sinds ik 5 jaar oud was, het is me met de paplepel meegegeven. Ik speel minivoetbal bij WDP Rollegem en gewone voetbal bij KFC Marke. Daarnaast ga ik in het weekend graag uit eten of iets gaan drinken met vrienden en mijn vriendin.
  • Contactgegevens: info@vloerwerkenneirijnck.be en facebookpagina ‘Vloerwerken Neirijnck’