Cosentino wil 100% duurzaam composiet en komt dicht in de buurt

Waar de ontwikkeling van de HybriQ®-technologie in kwartscomposiet al een revolutionaire stap was op weg naar een groener proces en product, gaat HybriQ®+ nog dat tikkeltje verder in haar toewijding aan het milieu met een kwartscomposietsamenstelling die streeft naar complete zuiverheid. Want dankzij het gebruik van minstens 20% gerecycleerd materiaal (zoals gerecycleerd glas) in HybriQ®+-oppervlakken, kan Cosentino met haar nieuwe HybriQ Technology® het gehalte kristallijn silica laten zakken tot – afhankelijk van de kleur – minder dan 50 of zelfs 10%.

Een aanpassing die naast betere productprestaties ook een minimale impact op het milieu heeft. Een aanzienlijke stap vooruit naar een klimaatneutrale kwartscomposietsamenstelling. 100% future-proof dus.

De revolutie is groen

Naast de revolutionaire aanpassingen in technologie en productsamenstelling, transformeerde ook het productieproces richting groen ideaal. Bij het produceren van Silestone® HybriQ® en HybriQ®+-materiaal wordt voor 98% gerecycleerd en gezuiverd water gebruikt, het hele proces is aangedreven door volledig hernieuwbare energiebronnen, en de afvalstromen worden herwerkt, hergebruikt en als grondstof teruggevoerd naar het productieproces.

New horizons

Mooie overtuigingen, principes en procedés die gelukkig ook samenkomen in een al even mooie collectie oppervlakken. De Ethereal-lijn is zo’n realisatie met ultiem verfijnd resultaat. Witte oppervlakken met diepe, fijne aders in blauw (Ethereal Dusk), grijs (Ethereal Haze) zwart (Ethereal Noctis) of goud (Ethereal Glow). 4 nieuwe Silestone® Ethereal-kleuren voor een dromerige en creamy wolkenhemel in huis.