Baden in luxe bij Van der Valk Hotel Zuidas Amsterdam

Aan de oostelijke kant van de Amsterdamse Zuidas staat sinds 2020 het 55 meter hoge Van der Valk Hotel Zuidas. Het 14 verdiepingen tellende gebouw is ontworpen door Wiel Arets Architects en heeft een driehoekige vorm met opvallende inhammen. Deze structuur heeft ook invloed op de plaatsing van de sanitaire leidingen. Daarom werden er ACO ShowerDrain douchegoten op maat geïnstalleerd.

We hadden een gesprek met uitbaatster en eigenares Kristien Van der Valk en de installateur, Jeroen van Neerbos van Linthorst Techniek.

De bijzondere architectuur van het hotel maakte het zelfs noodzakelijk om maatwerk douchegoten te bestellen voor de badkamers van de suites. Hier had ik gelukkig geen omkijken naar, want ik stuurde de tekeningen gewoon naar ACO en zij regelden het in hun eigen productielocatieInstallateur Jeroen van Neerbos, Linthorst Techniek

Baden in luxe

Alle hotelkamers en suites zijn modern en sfeervol ingericht met een badkamer met regendouche of bubbelbad. Net als bij vele andere Van der Valk hotels adviseerde de sanitair specialist, Designed Sanitair, de familie Van der Valk bij de complete inrichting van de badkamers. Hierbij werd veel aandacht besteed aan de hygiënische aspecten. Om de luxe in de badkamers te benadrukken werden er bijzondere glaswanden geplaatst met een gordijneffect.

csm_aco_douchegoten_en_afvoerputten_intro_header_3595adde3f

 

 

 

Ontdek meer over ACO Douche >

 

Om hotelgasten te laten genieten van optimaal comfort en gemak is een snelle afvoer van het douchewater een must. Daarnaast moet ook het reinigen eenvoudig en snel uit te voeren zijn. Hierdoor verdient een douchegoot met ronde vormen de voorkeur omdat die minder kans heeft op vuilaanhechting. Net als bij hotel Van der Valk in Utrecht werd er ook hier gekozen voor de ShowerDrain C van ACO. Kristien Van der Valk legt uit waarom: “Wij hebben voor deze douchegoten gekozen omdat ze eenvoudig te reinigen zijn en omdat we ze op maat konden laten maken. Daarnaast is het een fraaie goot”.

ACO - ShowerDrain douchegoot maatwerk in wellness bij Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas - fotos 90

Wellness met spectaculair uitzicht

Op de bovenste verdieping van het hotel bevindt zich de wellness met het adembenemende uitzicht over Amsterdam. Hier komen hotelgasten helemaal tot rust en genieten ze van de sauna, sanarium, stoombaden, bucket showers, ice room en relaxing areas. Ook in deze wellness zorgen de lijnafwateringsgoten van ACO ShowerDrain voor de optimale en hygiënische afvoer van water.

Wij hebben voor deze douchegoten gekozen omdat ze eenvoudig te reinigen zijn en omdat we ze op maat konden laten maken. Daarnaast is het een fraaie gootKristien Van der Valk

Uitdagend project voor het beste resultaat

Verantwoordelijke voor alle technische installaties in het hotel was Linthorst Techniek. Zo realiseerden zij onder andere de verwarmings- en koelinstallaties, ventilatievoorzieningen, tapwaterinstallatie, sprinklerinstallatie en sanitaire installaties.

“Het was een bijzonder project”, vertelt Jeroen van Neerbos, Bedrijfsleider Utiliteitsprojecten bij Linthorst Techniek. “Dit kwam met name door de architectuur waarin niets recht is. Door de hoekige vormen en de 25 verschillende hotelkamers was het werk minder repeterend, maar hierdoor was het voor ons ook een leuk en uitdagend project. De bijzondere architectuur van het hotel maakte het zelfs noodzakelijk om maatwerk douchegoten te bestellen voor de badkamers van de suites. Hier had ik gelukkig geen omkijken naar, want ik stuurde de tekeningen gewoon naar ACO en zij regelden het in hun eigen productielocatie. ACO was doorheen het hele project een uiterst flexibele partner.”

Ik was blij dat broer en zus Adriaan en Kristien Van der Valk kozen voor de degelijke en compacte douchegoot ShowerDrain C. Bij de bouw van een hotel gaat het er vaak wat ruwer aan toe, daarom ben ik voorstander van een douchegoot met een vaste aansluitingInstallateur Jeroen van Neerbos, Linthorst Techniek

Jeroen van Neerbos was blij dat broer en zus Adriaan en Kristien Van der Valk kozen voor de degelijke en compacte douchegoot ShowerDrain C. “Bij de bouw van een hotel gaat het er vaak wat ruwer aan toe”, vertelt hij. “Ik ben dan ook voorstander van een douchegoot met een vaste aansluiting.

Al met al heeft het project zeker 2.5 jaar geduurd maar het resultaat mag er zijn. Kristien Van der Valk blikt tevreden terug: “Wij zijn super trots op de finale uitstraling en krijgen veel complimenten over onze hotelkamers. Wij kijken ernaar uit om veel nationale en internationale gasten te mogen ontvangen!”


csm_aco_douchegoten_en_afvoerputten_intro_header_3595adde3f

 

Ontdek meer over ACO Douche >