Black is back: de zwarte douchegoot Carrodrain Twiggi

De zwarte douchegoot van Carrodrain, de Twiggi Black Edition bewijst het: Black is back! Zwart sanitair is weer helemaal in bij klanten die op zoek zijn naar elegantie en exclusiviteit. De Belgische fabrikant Carrodrain speelt hier op in met een zwarte douchegoot: een zwarte versie van hun superslanke Twiggi douchegoot. Een Belgisch pareltje in topdesign.

Voorlopig blijft verchroomd kraanwerk netjes op nummer één in de badkamer, maar zwart is in snel tempo opgeklommen naar de tweede plaats, zo stelt Carrodrain-bezieler Peter Steylaerts vast. Daarom krijgt vandaag de Twiggi (de inmiddels welbekende ultradunne afvoergoot, zie kader) nu ook een zwarte versie.

Het gaat daarbij uiteraard om meer dan gewoon een likje verf. “De Black Edition is eigenlijk de èchte Twiggi, het rooster blijft dus 100% inox, maar dan met een zeer sterke zwarte epoxy coating, van een type dat ook wordt gebruikt in maritieme toepassingen. De Twiggi Black Edition kan dus nooit gaan roesten, zelfs niet indien de bovenlaag ernstig beschadigd zou geraken. De afwerking is halfmat, met een zeer fijne structuur. Zo vinden we de beste aansluiting bij de gangbare tinten in zwart kraanwerk. Ik denk wel dat ik mag zeggen dat we met de Twiggi Black qua elegantie een niveau bereiken dat je normaal gezien in douchegoten niet aantreft!”

Focus op Belgische markt

Wanneer we Peter Steylaerts spreken, is hij net de laatste hand aan het leggen aan de grafische details van het promotiemateriaal. En dan was het inpakken en richting Dubai, waar de Twiggi Black Edition in wereldprimeur werd voorgesteld op de “Big Five”, één van de grootste bouwbeurzen ter wereld. Het is duidelijk: Carrodrain koestert grote ambities.

zwarte douchegoot“In België zijn we al enkele jaren de nummer één in inloopdouchegoten”, aldus Steylaerts. “We zijn dan ook erg goed verdeeld bij alle belangrijke spelers. In de tegelbranche worden we verdeeld door onder andere ACVK, Gavra en Rosco. In de sanitairbranche ligt Carrodrain bij alle belangrijke groothandels in de rekken. Lange tijd hadden we een heel eenvoudig aanbod, sinds 2009 verkochten we eigenlijk enkel de originele Carrodrain douchegoot, die we ondertussen herdoopt hebben naar ‘Carrodrain Classic’. In 2016 kwam immers de Carrodrain Twiggi bij in ons assortiment. Begin 2017 lanceerden we vervolgens onze eigen Kerlox-waterdichtingsdoeken, dewelke trouwens zeer goed onthaald werden door de vakmensen. De twee voorbije jaren lag onze focus bijgevolg volledig op de Belgische markt. Je kan pas goed op verplaatsing gaan spelen als je thuis erg sterk staat!”

Dubai het epicentrum van de bouwwoede

Op naar Dubai dus. Niet omdat de Arabische wereld per se objectief nummer één is; het kwam gewoon zo uit in de timing.

“De ISH-beurs in Frankfurt van de lente van 2017 kwam net iets te vroeg voor ons, maar daar trekken we zeker naartoe de volgende keer, in 2019. Niet dat we daarop wachten om te beginnen in Duitsland, we hopen daar op korte termijn van start te kunnen gaan met een belangrijke partner in de sanitairbranche. Maar Dubai kreeg dus de primeur voor de Twiggi Black Edition. Dubai is tenslotte reeds tien jaar het epicentrum van de bouwwoede, waar men tot op heden nog volle gas blijft geven qua megaprojecten. Misschien wel de ideale plek om een op en top Belgisch product aan de man te brengen? Alleszins een mooie plek om de Twiggi Black Edition aan de wereld te tonen.”

zwarte douchegoot

Nog meer innovaties

Mogen we vanwege Carrodrain op korte termijn nog andere designproducten verwachten?

We barsten nog van de ideeën, maar er is ook tijd nodig om ze uit te werken. En dat moet stap voor stap kunnen gaan. We willen enkel topproducten afleveren, en dat vraagt nu eenmaal een beetje geduld.Peter Steylaerts, Carrodrain

Op de Belgische markt is de Twiggi Black Edition alvast goed vertrokken. “We kregen voor de Black Edition al bestellingen binnen van enthousiaste aankopers, nog voordat hij leverbaar werd in december. Dit is een product waar veel architecten en klanten blijkbaar al lang op zaten te wachten. Ook uit de wereld van de natuursteen en de epoxyvloeren zijn de reacties heel enthousiast.”

Bij Carrodrain zijn ze terecht trots op hun innovaties ‘Made in Belgium’. Waarmee ze bewijzen dat innovaties niet altijd vanuit Duitsland naar ons moeten komen. Misschien dat innovatie eens voor een keertje de omgekeerde beweging kan maken?

Zal Carrodrain met de Twiggi de wereld veroveren? Wij houden die jongens uit Heist-op-den-Berg alvast verder in de gaten!


Zwarte douchegoot: De Twiggi Black

De Black Edition is dus een Twiggi. Intussen welbekend, maar voor wie het toch heeft gemist, even een kleine recapitulatie door Peter Steylaerts.

“De Twiggi is met zijn drie centimeter het smalste roostertje op de markt van de douchegoten. Ondanks zijn strakke design is het rooster nog perfect demonteerbaar en blijft de sifon makkelijk reinigbaar. Heel dit systeem is door Carrodrain zelf ontwikkeld en beschermd door drie Europese patenten.”

Van bij de lancering kende de Twiggi een groot succes. En wel hierom:

  • Elegant (ultraslank) ontwerp
  • Hoog afvoerdebiet (31 liter)
  • Lage inbouwhoogte (56mm, inclusief rooster!) vooral een troef in renovatie
  • Wall-to-wall system: in het pakket zit standaard een RVS roosterverlengstuk om de roosterlengte visueel aan te passen aan de nismaat van de douche.

Bovendien is de Twiggi niet alleen een streling voor het oog, het systeem is ook zeer handig voor de vloerder, want die hoeft met de Twiggi zijn tegels niet meer diagonaal door te snijden rondom de douchegoot.


Foto’s: Carrodrain