XXL tegels plaatsen op vloerverwarming? Check deze do’s en dont’s!

Dunne grootformaattegels plaatsen op een verwarmde ondergrond: niet altijd evident. Het gebruik van het juiste stelmiddel of het kiezen van een adequate mortellijm voor het plaatsen van een gekalibreerde kwartscomposiet-, natuursteen- of keramiekvloer is geen sinecure. Zeker als het gaat om plaatsingen op een verwarmde ondergrond. Niet alleen in de voorbereidingsfase, maar ook tijdens en na de plaatsingsactiviteiten zijn er aandachtspunten die men in acht moet nemen.

Goede organisatie

Alle tegelwerken beginnen met het kiezen van de soort, type en formaat van de te plaatsen tegel. Daarnaast is duidelijk overleg met andere techniekers, de keuze van de plaatsingstechniek, het gebruik van afwerkingsproducten, en het opstellen van een efficiënte planning van primordiaal belang. Dit laatste is gebaseerd op een correcte tijdsinschatting die mede bepalend is door een tijdige levering en installatie van alle nodige materialen en systemen. Indien één partij te laat is of niet volgens het geplande schema komt opdagen, kan een logisch werkprogramma volledig in duigen vallen.

Men dient ook rekening te houden met precedente activiteiten (bv. de installateur van de vloerverwarming, de dekvloerplaatser, de elektricien, enz.) en stielmannen die achteraf nog verder moeten afwerken (de schilder bijvoorbeeld). Indien alles goed georganiseerd is door een coördinator -in heel wat gevallen is dit de architect van dienst- kan er in principe niets mislopen.

Of toch?…

Polycaro volgde een expertise van een beschadigde keramische vloertegel mee van het formaat 150 cm x 150 cm x 6 mm op een verwarmde harde dekvloer. Hoe pakt men nu het beste dergelijk keramisch vloerwerk (1500 mm x 1500 mm x 6 mm) technisch aan?

De rest van het artikel is enkel beschikbaar voor leden.

Log in om het volledige artikel te lezen …

 

De rest van het artikel is enkel beschikbaar voor leden.