Verimpex, Belgisch meesterschap in matten

Al meer dan 40 jaar produceert Verimpex vloermatten op maat, zowel voor particulieren als voor professionelen. Van trendy interieurs tot indrukwekkende openbare gebouwen, Verimpex vloermatten worden nationaal en internationaal gewaardeerd. Klanten kunnen steeds terecht bij een verder groeiend wereldwijd netwerk van deskundige partners. In België blijft dat netwerk, ondanks de Covid-19 pandemie, zich verder uitbreiden en kent het al meer dan 300 verdeelpunten.

Verimpex biedt een uitgebreide dienstverlening tot ver buiten de landsgrenzen. “Zowel onze technici als onze commerciële medewerkers begeleiden de klant van ontwerp tot opmeten en plaatsen van hun deurmat”, stelt Margaux Lycke, sales- en marketingassistent. “Dit zowel voor kleine particuliere projecten of beroepspraktijken, als voor grote projecten zoals bijvoorbeeld shoppingcentra of kantoorgebouwen. Zo stonden onze technici in voor het opmeten van de deurmatten voor de internationale luchthaven ‘Kastrup’ in Kopenhagen, de drukst bezochte luchthaven van Scandinavië, en mochten ze ook de installatie van de vloermatten voor het Vaticaans museum op zich nemen.”

Design dat onopgemerkt haar werk doet

In samenwerking met Universiteit Gent ondergaat elke nieuwe mat de meest intensieve, complexe testen

Vloermatten kunnen tot wel 90 procent van het binnenkomend vocht en vuil tegenhouden. Dankzij de opgebouwde expertise, interne technische kennis en universitair onderzoek, kon Verimpex in de loop der jaren een productgamma uitwerken dat een hogere efficiëntie kent dan de klassieke deurmatten. De combinatie van efficiëntie en innovatie maken Verimpex matten tot het topproduct dat ze zijn.

Margaux: “In samenwerking met onze jarenlange partner voor technisch innoverende uitdagingen, de vakgroep textielkunde van Universiteit Gent, ondergaat elke nieuwe mat tot in het kleinste detail de meest intensieve, complexe testen. Van kwaliteitsmeting tot slijtage. De resultaten van dat onderzoek publiceren we graag op elke technische fiche. Zo is de eindklant verzekerd van een kwalitatief hoogstaand en duurzaam product. De totale kost van Verimpex-deurmatten is daarbij drastisch lager ten opzichte van wisselmatten, wat in combinatie met een hogere efficiëntie zorgt voor een zeer aantrekkelijke algemene onderhouds- en reinigingskost van het gebouw.”

Duurzaam, veeleisend en innovatief. Dat zijn de kernwoorden waarom Verimpex voortdurend investeert in de verdere ontwikkeling van hun deurmatten met het circulaire gedachtengoed als basis. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘Topguard Fire Resistant’, zelfdovend en vrij van rookontwikkeling, een unicum op de markt! De drang naar constante innovatie is duidelijk het handelsmerk van Verimpex.

Propere mat, propere inkom!

Een ingebouwde deurmat is de kwaliteitsstempel van een woning

Een andere troefkaart van Verimpex is de eigen cleaning service. Margaux Lycke illustreert met een voorbeeld: “Regelmatig krijgen we telefoontjes van klanten die recent een woning aankochten waar nog een deurmat ligt van toen het huis gebouwd werd; bijvoorbeeld tijdens de jaren ’80 of ’90. Vaak tot verbazing van de eigenaar, stellen wij dan een grondige reiniging voor waarna die deurmat opnieuw in goede staat is en weer enkele jaren mee kan. Op die manier vermijden we de aankoop van een nieuwe deurmat, wat vanzelfsprekend een veel duurdere oplossing zou zijn.”

Een ingebouwde deurmat die handig en moeiteloos de inkomhal en andere delen van de woning schoon houdt, is bij velen inmiddels ingeburgerd. Maar alles kan beter, want uit onderzoek blijkt dat slechts één op de twee private woningen met een ingebouwde deurmat uitgerust zijn.

“Een ingebouwde deurmat kan als een soort maatstaf van het huis beschouwd worden”, verduidelijkt Margaux. “Want die toont aan dat er over de volledige woning grondig werd nagedacht en men bewust opteerde om een ingebouwde deurmat te integreren. Eigenlijk kan een dergelijke visie beschouwd worden als een soort kwaliteitsstempel van de woning.”


Verimpex
Monnikenwerve 72
8000 Brugge
+32 50 320 866
www.verimpex.be
verimpex@verimpex.eu

Foto’s: ©Verimpex