Van Den Weghe opent nieuwe showroom in Knokke

Op zondag 20 maart opende Van Den Weghe in Knokke een nieuwe showroom. Na lang zoeken vond het toonaangevende natuursteenbedrijf uit Zulte in de Sparrendreef een geschikt pand.

De ruimte (130m2) werd smaakvol ingericht door de Gentse toparchitect Glenn Sestig en laat niet alleen natuursteen zien maar ook kunst en designobjecten, twee andere grote passies van zaakvoerder Tanguy Van Quickenborne. De natuursteen wordt er op een originele manier gepresenteerd, aan de hand van grote stalen en in een minimalistisch interieur waar de exclusieve materialen helemaal tot hun recht komen.

Louvre in Abu Dhabi

De keuze voor de mondaine badstad als locatie voor een tweede toonzaal lag voor de hand, aangezien Van Den Weghe bijna uitsluitend in het hogere segment van de markt opereert. Naast een meer begoed cliënteel bereikt het natuursteenbedrijf er ook een internationaal publiek. Dat Van Den Weghe verder kijkt dan de landsgrenzen, is al langer geweten. Recent nog raakte bekend dat het Oost-Vlaamse bedrijf is uitverkoren om de natuursteen te leveren voor de tentoonstellingskasten voor een nieuw filiaal van het Parijse Louvre in Abu Dhabi. Een zoveelste prestigieus project dat Van Den Weghe op zijn naam mag schrijven.

Extra showrooms in het buitenland

Momenteel wordt de optie bekeken om op 2 à 3 buitenlandse locaties een showroomconcept, vergelijkbaar met dat in Knokke, te openen. Welke grootsteden dat precies zijn, zal de firma te gepasten tijde bekend maken.

De toonzaal in Knokke is te bezichtigen op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 10-12u en van 14-18 uur. Ook op zondag bent u er welkom, maar dan enkel op afspraak.