Een update van uw woning? Gebruik Neolith als meubelbekleding

TheSize, ontwerper en fabrikant van Neolith, introduceert op de meubel- en interieurbeurs Interzum 2017 in Keulen zijn Gesinterd Steen voor meubeltoepassingen. Het uitgebreide assortiment biedt keuze uit een breed scala aan kleuren en afwerkingen waarmee het interieur van iedere woning een update kan krijgen die helemaal past bij de smaak en levensstijl van haar bewoners.

Milieuvriendelijk alternatief

In dit digitale tijdperk, waarin we op ieder moment van de dag toegang hebben tot informatie, zijn mensen zich meer bewust van hun manier van leven en van nieuwe productontwikkelingen. Inspiratie is er overal en dit moedigt ontwerpers aan om de laatste nieuwe interieurtrends te integreren in hun projecten, zodat ze kunnen voldoen aan wat hun klanten wensen en nodig hebben.

2154 EUROCUCINA ONDARRETA CALACATTA 001

Nieuw meubilair kopen om up-to-date te blijven? Neolith biedt een alternatief: de lichtgewicht oppervlakken kunnen toegepast worden op bestaande oppervlakken waardoor onmiddellijk een frisse, eigentijdse look gecreëerd wordt. Tot de trends voor 2017 behoort biofilisch design (natuur binnen/hout), de ‘mineraal-look’ (bijvoorbeeld marmer) en duurzame materialen zoals Gesinterd Steen.

100% gerecycleerd en veilig materiaal

Neolith’s collecties Timber en Classtone bieden geschikte decors voor deze trends: een milieuvriendelijk alternatief voor de ‘echte’ materialen. Neolith platen worden gemaakt van klei, veldspaat, silica en natuurlijke minerale oxiden waardoor het materiaal 100% recycleerbaar is. Het is zelfs zo dat iedere Neolith plaat tot 52% vervaardigd is uit gerecycleerd natuurlijk materiaal. Neolith oppervlakken bevatten geen schadelijke chemicaliën. Daardoor is het een veilig materiaal voor bijvoorbeeld eettafels, aanrechtbladen en werkbladen. Andere mogelijke toepassingen zijn badkamers, keukens, wanden en vloeren, evenals haarden en schouwen.

neolith 6

Verschillende smaken en wensen

De minimale plaatdikte van 3 mm is met name ideaal voor het bekleden van kasten. De platen van 6 mm dik lenen zich perfect voor het bekleden van metalen en houten constructies zoals tafels en spoelbakken. Neolith oppervlakken zijn verkrijgbaar tot 20 mm dik. Ze kunnen in verstek verzaagd worden, waardoor de toepassingsmogelijkheden toenemen en er nog beter voldaan kan worden aan verschillende smaken en wensen. Neolith is ook verkrijgbaar in grote platen, wat naadloze toepassing op lange tafels en zeer grote kasten en ladekasten mogelijk maakt.

es_038_slide_foto_panoramica_32647

De porositeit van Neolith is zo goed als nul, daardoor is het product hygiënisch, vlekbestendig, gemakkelijk schoon te maken en ondoordringbaar voor chemicaliën. Het product is verder slijtvast, krasbestendig en hittebestendig. De kleuren -die op natuurlijke basis ontstaan zijn- veranderen niet bij blootstelling aan uv-stralen. Bovendien is het licht in gewicht en gemakkelijk aan te brengen. Dat alles maakt Neolith® geschikt voor praktisch ieder oppervlak, binnen maar ook buiten.

copyright: MOBLIBERICA

copyright: MOBLIBERICA

In de Neolith-catalogus SKIN, die specifiek is gewijd aan interieurs, worden meer dan 50 modellen met diverse afwerklagen gepresenteerd. Voor elk wat wils: voor alle smaken, wensen en trends. De variëteit in dessins, ook met natuurlijke en industriële elementen als hout, metaal, textiel en marmer, biedt vele mogelijkheden voor een zeer persoonlijk, klantenspecifiek design.

es_039_slide_foto_panoramica_14977