Toison d’Or: nieuwe eyecatcher in de Brusselse bovenstad

Met het gloednieuw woon- en winkelcomplex Toison d’Or heeft Brussel er opnieuw een stijlvol herkenningspunt bij. Het spel van sensuele lijnen, grote glaspartijen en de goudkleurige accenten verlenen dit indrukwekkend gebouw een typische ‘art-nouveau’ look.

Architectenbureau UNstudio (NL) en Jaspers-Eyers (BE) trachtten met het complex een link te vormen tussen de chaotische mix aan gebouwhoogtes en stijlen eigen aan de Guldenvlieslaan. Toison d’Or telt 9 bouwlagen en biedt ruimte aan 12.000m² handelsruimte. De eerste Belgische Apple Store nam alvast haar intrek in het gebouw!

Tunesische kalksteen

De glooiende bewegingen eigen aan de stijl domineren ook in het luxueus woongedeelte, goed voor 83 stijlvolle appartementen en een gracieus penthouse. Voor de uitwerking van de impressionante wenteltrap en de 600m² vloer in de gemeenschappelijke ruimtes (wandgangen) werd gekozen voor de Tunesische kalksteen Thala Beige in verzoete afwerking. Haar pallet van warme, beige tinten verleent een zekere rust en harmonie in het spel van golvende lijnen en goudkleurige accenten.

Pepperino Dark

De gevelbekleding van het gebouw werd deels (van trottoir tot aan de eerste etage) verrijkt met de Pepperino Dark, in gevlamde uitvoering. Beide materialen werden geleverd door groothandel Beltrami uit Harelbeke.

Toisson D'Or Thala Beige verzoet (2)

Tekst: Beltrami / Foto’s:  ©letoisondor.be + ©Beltrami

Ontvang maandelijks het belangrijkste nieuws uit de sector