Terrastegels op tegeldragers plaatsen wint aan populariteit

Het plaatsen van terrastegels op tegeldragers wint nog elke dag aan populariteit. De flexibiliteit van deze techniek, de prijs, het onderhoudsgemak en de bestendigheid tegen de meest uiteenlopende weersinvloeden spreken allemaal in het voordeel van deze terrasdragers voor tegels in zowel keramisch materiaal, natuursteen als beton.

Logisch dat Proline Systems zijn aanbod van plaatsingssystemen als aanvulling op de klassieke plaatsingsmethodes heeft uitgebreid met PROSTILT, een systeem van tegeldragers voor professionele gebruikers waarbij de tegels los op de terrasdragers worden geplaatst.

Efficiënte afvoer van water

Dankzij de geïntegreerde spacer tabs in de PROSTILT terrasdragers kan het hemelwater makkelijk naar de ondergrond lopen. Middels een drainagesysteem van Proline (bijvoorbeeld PROCOLINE), aangepast aan de specifieke bouwsituatie, kan alle oppervlaktewater in de buurt van deuren en ramen op de juiste wijze naar de ondergrond worden geleid. Op die manier blijven de terras- en balkonoppervlaktes beschermd tegen structurele defecten die te wijten zijn aan stagnerend vocht, vorst of andere ongunstige weersomstandigheden.

De terrasdragers van PROSTILT, uiterst geschikt voor tegels met een dikte van minstens 20mm, zijn vervaardigd van hoogkwalitatieve, versterkte polypropyleen die bovendien 100% recycleerbaar is.

terrastegels op tegeldragers plaatsen proline

Eenvoudig in hoogte verstellen

De stelvoeten en verhogingselementen zijn weerbestendig, zowel tegen vrieskou als extreme hitte, en kenmerken zich door een extreem hoge schok- en breukvastheid.

Behalve het installatiegemak zit de kwaliteit van het PROSTILT systeem vooral in het feit dat het gebruik en de mogelijkheid om de stelvoet aan te passen gerealiseerd kan worden middels een permanent schroefdraad mechanisme. Deze eenvoudige hoogtecorrectie laat toe om snel en efficiënt een terras of balkom te realiseren.