Stonelab: Beltrami gaat experimenteel met tegels op maat

Tot enkele maanden geleden kenden we natuursteengroothandel Beltrami uit Harelbeke voor vele zaken, maar niet als producent. Vandaag is dat anders. Met het Stonelab heeft de West-Vlaamse groothandel een heuse afwerkingsstraat. Bedoeld voor productie, maar vooral ook voor experiment.

Tegels op maat vergemakkelijken de plaatsing

“Voor het Stonelab hebben we een hal volledig afgebroken en een nieuwe opgebouwd die is voorzien voor rolbruggen”, zegt Peter Silverans, Facility Manager bij Beltrami. “Daarin plaatsten we een bandzaagmachine met vijf assen van CEI, een afwerkingsmachine van Thibault en een waterzuivering van Eich.”

We maken tegels op maat die perfect zijn aangepast aan de te betegelen ruimte. De beperking tot standaardmaten (40x40 en 60x40 cm), dat is verleden tijd. En wil je ze in de vorm van drie- of zeshoeken, dat kan ook.Michaël de Lauri, stone artist

Met welk doel? Michaël de Lauri, de stone artist die het Stonelab draaiende houdt, legt een en ander uit. “We maken om te beginnen tegels op maat die perfect zijn aangepast aan de te betegelen ruimte. De beperking tot standaardmaten (40×40 en 60×40 cm), dat probleem is hiermee de wereld uit. En wil je ze in de vorm van drie- of zeshoeken, dat kan ook. De op maat gezaagde tegels zijn misschien iets duurder in aankoop, maar wel goedkoper bij het plaatsen. Je moet immers ter plekke niet meer passen en zagen; alles zit als gegoten. En dat is niet alleen handiger in plaatsing, het ziet er ook veel harmonischer uit.

Bekijk hieronder de video over Stonelab, ontdek welke mogelijkheden
Stonelab kan bieden en maak kennis met de machines en de mensen
achter de machines die dit werk mogelijk maken.

De rest van het artikel is enkel beschikbaar voor leden.