Tegelgroep Steylaerts vindt nieuwe thuisbasis in Lier

Vanaf 2018 wordt Lier de nieuwe thuisbasis van Groep Steylaerts. Op de terreinen van Cartonnages Donckers zal de specialist in tegels en badkamerrenovaties een nieuwe toonzaal en administratief torengebouw met drie verdiepingen neerpoten. Het is de continue groei die Steylaerts, sinds 1961 gevestigd in Berlaar, doet uitwijken naar een andere locatie. Kostenplaatje: 15 miljoen euro.

Stroomversnelling

Doordat Groep Steylaerts nu al dertig jaar op rij zijn omzet ziet groeien, kampte het bedrijf uit Berlaar met plaatsgebruik en drong een verhuis naar een nieuwe, veel ruimere locatie zich al langer op. “De opportuniteit die zich in Lier aanbood, bracht alles in een stroomversnelling”, aldus CEO Patrick Steylaerts, die samen met broer Peter de leiding heeft. “Leuk detail:  in de jaren 90 hebben we al eens overwogen om de site aan te kopen,  maar die investering was toen voor ons niet haalbaar.”

Steyalerts1

Torengebouw

Het aangekochte terrein is  36.000 m² groot en is gelegen tussen de Schollebeekstraat en de Aarschotsesteenweg, vlakbij de Ring van Lier. De bestaande gebouwen bieden ruim 10.000 m² aan magazijnoppervlakte en zo’n 500 m² aan kantoren, maar dat blijkt onvoldoende voor het familiebedrijf uit Berlaar. Langs de zijde van de Aarschotsesteenweg plant Steylaerts daarom de bijkomende bouw van een toonzaal van 2.000 m² en een administratieve toren met drie verdiepingen. “Het is de bedoeling om alle activiteiten naar Lier te verhuizen”, zegt Patrick Steylaerts. “Dus zowel de toonzaal, de logistiek als de administratieve diensten zullen er onderdak vinden. Als alles vlot verloopt, kan reeds begin 2017 met de werken worden gestart. Het huidige logistiek centrum in Berlaar zal na de verhuis worden verhuurd.”

De nieuwe toonzaal zal een pareltje worden, helemaal in de stijl van onze showrooms in Wijnegem en Temse. Bovendien zal er bij de bouw maximaal worden gekozen voor natuurlijke en ecologische oplossingen.CEO Patrick Steylaerts

Steylaerts3

Wil je op de hoogte blijven van nieuws uit de sector?
Laat dan hieronder jouw e-mailadres achter!