Techlam wint prestigieuze Red Dot Design Award

Een 40-koppige jury van de prestigieuze Red Dot Design Awards koos uit meer dan 5.200 producten uit ruim 57 landen de Strattos Collection van Techlam als eindlaureaat. Een mooie internationale erkenning voor de Spaanse natuursteenfabrikant Levantina dat jaren geleden al pionierde in de productie van keramische dunplaten.

Techlam is de allereerste dunne, grootformaattegel in keramisch materiaal die op Spaanse bodem werd geproduceerd. Verkrijgbaar in 3mm en 5mm dik en afmetingen tot 1000 x 3000 mm, alsook in een brede kleurwaaier, is Techlam -mede dankzij zijn duurzaamheid, hygiënische eigenschappen en flexibiliteit- een veelzijdig product dat makkelijk te combineren valt met andere materialen en zich perfect leent voor oneindig veel toepassingen: als buiten- of binnenvloer, wand- of gevelbekleding alsook voor keukenwerkbladen en andere interieurtoepassingen.

Best Product Design

reddot De jury van de Red Dot Design Award koos uit het brede gamma van Techlam één specifieke serie: de Strattos Collection. De digitale printtechnologie waarin de Spaanse producent zwaar investeerde, heeft geleid tot een nog mooier en kwalitatiever product. Een nobel materiaal dat inspeelt op de huidige behoeftes van de markt en rekening houdt met de hoge eisen van moderne architectuur. De industriële look van de Strattos collectie, met zijn ruwe textuur, laat de scheuren en aders van cement zien, met daaraan gekoppeld alle voordelen van keramiek.

Keuzecriteria

techlamTraditiegetrouw laten de juryleden in hun eindoordeel criteria doorwegen die focussen op technische, industriële, maatschappelijke en ecologische aspecten van het product.

De innovatieve digitale printtechnologie waar Techlam gebruik van maakt, de veelzijdige toepassingen en duurzaamheid  van zijn producten alsook de 100% ecologische samenstelling (geen uitstoot van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu) van het materiaal, zijn de voornaamste redenen waarom Techlam dit jaar de Best Product Design Award won.