Superlarge presenteert artistieke CEDIT-collectie

CEDIT, het artistieke buitenbeentje van de Florim groep, omvat een reeks keramische collecties ontworpen door de hand van diverse Italiaanse kunstenaars. Of zoals Stefano Torenti, CE0 van Florim, over de ideologie achter CEDIT zegt: “Het is ons doel geweest om onze technologie ten dienste te stellen van de meest creatieve geesten van ons land.”

In het DNA van Cedit schuilt dan ook schoonheid, kunst, architectuur en design. Met hun kunstzinnige ontwerpen reflecteert de collectie die helemaal “Made in Italy” is, de diversiteit aan culturen en denkwijzen van de 20e eeuw. Het is het resultaat van een intense dialoog tussen vakmanschap, technologie en artistieke creativiteit.

De CEDIT-reeks is geschikt voor zowel binnen als buiten, beschikbaar in diverse afmetingen tot en met 120 x 240 cm en 6 mm dik. Met de 7 verschillende collecties zijnde Archeologie, Cromatica, Euridice, Matrice, Metamorfosi, Storie en Tesori, biedt CEDIT een antwoord aan iedereen die op zoek is naar een buitenbeentje gaande van verweerde prints, over minimalistische tekeningen en geometrische figuren, tot visuele patronen van diverse culturen.

Teneinde deze artistieke en eigenzinnige reeks van dichtbij te ontdekken, organiseerde het team van Superlarge samen met het CEDIT-team van Florim een exclusief evenement op 22 maart, waarbij ‘the Cedit Exhibition’ werd tentoongesteld aan een 125-koppige aanwezigheid van Superlarge dealers, architecten en interieurarchitecten.

De gasten werden na aankomst in Zellik rondgeleid in de opstellingen van de verschillende CEDIT-reeksen, dit alles vergezeld van een walking dinner. Door de geweldige positieve reacties besliste Superlarge om nog tot eind mei de tentoonstelling rond het decoratieve en experimentele CEDIT te behouden, teneinde ook de niet-aanwezigen van de avond de uitzonderlijke gelegenheid te bieden om alle CEDIT collecties ‘live’ te ontdekken.

Als kers op de taart en ter ere van haar 2-jarige bestaan, lanceerde Superlarge diezelfde avond het “Superlarge Book”. Hierin werden 11 totaal uiteenlopende realisaties met grootformaattegels opgenomen, alsook een exclusief interview met de CEO’s van de drie belangrijkste grootformaat fabrikanten: Florim, Cotto d’Este en Ariostea.