Stone&Tile en RenoResto in maart 2022

Het is geweldig uitkijken naar de Stone&Tile new look 2022, want de organisator koos een nieuwe datum in maart voor de vierde editie en nam de wijze beslissing om die simultaan te laten doorgaan met het b2b-event RenoResto. Alleen maar winnaars.

“Kunnen wij corona nu stilaan achter ons laten en opnieuw met een frisse blik naar de nabije toekomst kijken?” vraagt Erwin Ooghe ons wanneer we bij hem langsgaan voor heugelijk nieuws. “Het wordt tijd om weer in gesprek te gaan met voorschrijvers, uitvoerders en handelaren die wij veel te lang hebben gemist. Niets gaat boven een persoonlijk contact, een handshake, een technisch onderbouwde uitleg of een felle maar constructieve discussie. Vergeet niet dat wij ons in een b2b-markt bewegen waar enige toelichting over producten, technieken of aanpak toch wel vereist is. Online ga je dit niet oplossen. Reden ook waarom ik niet in virtuele beurzen geloof.”

“Eindelijk kan en mag het weer en daarom kijken wij geweldig uit naar de volgende editie van Stone & Tile in hal 8 van Flanders Expo Gent in maart volgend jaar. Dichter bij huis, want niet elke vakman in de Benelux bezoekt straks Cersaie of Marmomac in Italië. Er blijven op vandaag trouwens nog altijd twijfels bestaan over hoe het er daar in de praktijk aan toe zal gaan. Bovendien ontbreken een aantal vaste aanbieders net omwille van die vele onzekerheden. Dit komt de exposant én de bezoeker niet ten goede en daarom zijn wij er om er in maart voor te zorgen dat professionelen in de Benelux binnen hun vakgebied weer op een ongedwongen manier zaken kunnen doen, bijpraten, kennismaken, banden aanhalen of nieuwe trends en ontwikkelingen ontdekken. Vergeet ook niet dat het volgend jaar vrijwel 3 jaar geleden is dat Stone&Tile doorging, dus de appetijt zal ongetwijfeld wel aanwezig zijn.”

Hoe verging het de markt tijdens corona?

“Iedereen weet ondertussen dat tegelzetters, vloerders, terrasaanleggers, gevelplaatsers, keukenbouwers en andere professionele uitvoerders binnen onze sector meer dan de handen vol hadden. De orderboekjes waren stevig gevuld en, niet eens overdreven, mogen we stellen dat sommigen deze pandemie amper hebben gevoeld. Integendeel, voor velen was het alle hens aan dek om alle opdrachten en projecten tot een goed einde te brengen. En ook de marktontwikkelingen stonden niet stil: ondertussen zijn er weer tal van nieuwe producten, technieken en systemen die ruime aandacht verdienen. Hier bieden wij een platform voor.”

Waarom simultaan met RenoResto?

“Heel wat exposanten op Stone&Tile hebben er alle belang bij om de vele doelgroepen die wij op de 2 voorbije edities van RenoResto mochten ontvangen óók te ontmoeten. Dan gaat het hier over onder andere architecten, studiebureaus, bouwheren, opdrachtgevers, overheidsdiensten, projectontwikkelaars, adviseurs, patrimoniumbeheerders en -bezitters, technische diensten van steden en gemeenten… RenoResto staat integraal in het teken  van restaureren, renoveren en  herbestemmen van gebouwen. Dit betekent niet alleen voor de exposant op Stone&Tile toegevoegde waarde, maar voor de bezoeker evenzeer. Al wie interesse heeft in natuursteen, keramiek of composiet vaart hier wel bij. Ja, zelfs de leveranciers van machines of gereedschappen voor natuursteenbewerking. Ik haal graag het voorbeeld aan van Groep Monument Vandekerchove die op RenoResto opnieuw als exposant aanwezig is: dit bedrijf heeft een eigen steenkapperij!”

Welke nieuwe initiatieven worden er genomen tijdens het event?

“Er zijn nog heel wat gesprekken aan de gang, maar wat zeker doorgaat zijn de non-stop demo’s en opleidingen die door BITA-experten worden georganiseerd, er zijn de vele gastlezingen die op de beursvloer plaats vinden (nvdr in een volgende editie meer hierover), er is een speciale zone afgebakend voor erkende ambachtslieden en er is de aanwezigheid van zowel Fecamo als van de recent opgerichte Vakgroep Erfgoedrestauratie onder de koepel van Confederatie Bouw die hoofdzakelijk uit aannemersbedrijven bestaat. Maar ook toonaangevende instanties en organisaties zijn van de partij zoals Participatie Maatschappij Vlaanderen, Koninklijke Historische Woonsteden & Tuinen, Monumentenwacht Vlaanderen, Herita, Agentschap Onroerend Erfgoed en vele anderen.”


Praktische info

4de editie Stone& Tile simultaan met 3de editie RenoResto

Op 17 & 18 maart 2022 in Hal 8 Flanders Expo Gent (B)

www.stone-tile.be
www.renoresto.be
+32 2 669 78 00
info@stone-tile.be