Stone+Tec 2018 laat de nieuwste technologische trends zien

Noteer in uw agenda: Stone+Tec, van 13 tot 16 juni in de Nürnberg Messe in Duitsland. De internationale vakbeurs voor natuursteen en steentechnologie laat dit jaar de nieuwste trends zien op vlak van technologie en plaatsing. Specifieke aandacht gaat naar de veilige verwerking en installatie van XL keramische platen én naar technologische aspecten zoals het feit dat de roterende koptechnologie en CNC-machines steeds gebruiksvriendelijker worden.

De vorige editie in 2015 mocht meer dan 15.000 vakbezoekers ontvangen. Daarmee is Stone + tec één van de belangrijkste bijeenkomsten voor de natuursteenindustrie in de Duitstalige regio’s.

Veilige verwerking en installatie van XL keramische platen

Keramische materialen worden steeds populairder, vooral voor het ontwerpen van badkamers. Vloerbedekkingen en wandbekledingen in Dekton, Lapitec, Neolith, Laminam en andere dergelijke materialen bieden steenhouwers veel voordelen als aanvulling op hun assortiment natuursteenproducten.

Met plaatdikten vanaf 3 mm besparen processors gewicht voor transport en installatie. Bovendien bieden de ruwe platen van groot formaat gemaakt van porselein aardewerk aangepaste oplossingen met een naadloze uitstraling. Speciaal gereedschap en andere hulpmiddelen zijn nodig, zodat er niets mis gaat bij het hanteren van de kostbare onbewerkte platen en werkstukken.

Op Stone + tec 2018 van 13 tot 16 juni in Nürnberg presenteren exposanten innovatieve oplossingen voor ambachtelijke en industriële processors.

stone tec nurnberg

CNC-machines bedienen wordt steeds gebruiksvriendelijker

Van 13 tot 16 juni zullen technologische innovaties in steenverwerking, evenals materialen en accessoires een belangrijk aanbod zijn op Stone+tec 2018 in Nürnberg. Van mechanische hulpmiddelen tot zware machines, Stone+tec is waar stenen werken en steenhouwerbedrijven hun gereedschap vinden voor de toekomst.

Automation is the major trend, not only in industrial but also in manual stone processing.

Op het Stone+tec-handelsforum dienen presentaties en discussies over technologische onderwerpen als leidraad voor de volgende investeringsbeslissing. Het is al duidelijk: roterende koptechnologie en CNC-machines worden steeds gebruiksvriendelijker. Tegelijkertijd neemt het netwerken van afzonderlijke processtappen toe.

Eén-op-één gesprekken met machine producenten in hal 12

Op Stone + tec 2018 presenteren talrijke andere leveranciers hun technologische innovaties voor steenverwerking. Bezoekers vinden vooral technologie-aanbieders in hal 12. Daar kunnen ze machines direct vergelijken en hun individuele behoeften beschrijven in één-op-één gesprekken met verschillende fabrikanten.

Het handelsforum in hal 9 houdt zich bezig met CNC-technologie, robotica en design in dagelijkse paneldiscussies. Robotsystemen die nu slechts in kleine hoeveelheden kunnen worden geïnstalleerd, maar interessante perspectieven bieden voor toepassingen in historisch behoud, bieden innovatieve bedrijven die kunnen worden besproken.

Vernieuwde promotie met video

“Zie je daar!” is het thema van een film die Stone+tec sinds deze editie gebruikt om bezoekers naar zijn beurs in Neurenberg te lokken. Met een aantal spectaculaire beelden brengt de film de fascinatie van steen tot leven. Vijf vertegenwoordigers van de industrie, waaronder een meester-steenhouwer, beeldhouwer en architect, leggen uit wat hen naar de beurs trekt. Stone+tec 2018 vindt plaats van 13 tot 16 juni in het Exhibition Center Neurenberg. Als internationale handelsbeurs is het de nummer 1 verzamelplaats voor steenhouwers en steenverwerkers in de Duitstalige regio’s.

Meer weten? Een ticket reserveren? Dat kan op de website van Stone+Tec


Over Stone+Tec

Internationale vakbeurs voor natuursteen en steentechnologie in Nürnberg. Wordt georganiseerd door NürnbergMesse met ere-sponsoring van de DNV (Duitse Natuursteenbond) en BIV (Vereniging van Duitse Steenhouwers). Met meer dan 15.000 vakbezoekers in 2015 is Stone + tec de belangrijkste bijeenkomst voor de natuursteenindustrie in de Duitstalige regio’s.