Belgische Marmomacc-debutant Stoneasy valt meteen in de prijzen

Een eerste keer als exposant deelnemen aan een wereldvermaarde natuursteenvakbeurs en al meteen met jouw stand in de prijzen vallen. Een eer die het Belgische bedrijf Stoneasy te beurt viel tijdens de afgelopen editie van Marmomacc in het Italiaanse Verona.

Best Communicator Awards

Reeds voor het tiende jaar op rij reikt Marmomacc zijn intussen felbegeerde Best Communicator Awards uit. De organisatie van de Italiaanse natuursteenbeurs stuurt daarvoor een deskundige jury de beursvloer op, die bestaat uit onder meer een architect, designer en professionele fotograaf. Zij belonen de exposanten die er het best in slagen de kernwaarden en filosofie van hun bedrijf naar voren te brengen door middel van een originele stand. Dat deed het naar jaarlijkse gewoonte voor vier categorieën: Design, Stone, Machinery en Tools, telkens voor een Italiaans en een internationaal bedrijf.

Meteen prijs

In de categorie Design ging de ‘First Prize International’ naar het Belgische Stoneasy, dat dit jaar voor de allereerste keer op de exposantenlijst van Marmomacc stond. Zaakvoerder Bram Callewier, zoon van Beltrami-topman Herwig Callewier, mocht op 29 september de trofee in ontvangst nemen. Het oordeel van de jury luidde als volgt: “Stoneasy wint deze prijs voor zijn vernieuwende beursbenadering in deze sector, geïnspireerd op de wereld van technologie, waarbij ruimte en taal goed worden benut en de exposant zichzelf bevrijdt van het gewicht van natuursteen door kleinere stalen (in formaat 20x10cm) te laten zien.”

Stoneasy2