Getuigenissen over de meerwaarde van Stone & Tile

Noteer 17 en 18 maart 2022 alvast in je agenda, want dan staan Stone & Tile en RenoResto voor de eerste keer simultaan op het programma. Waarom het zo interessant is om aanwezig te zijn? We vroegen het aan enkele standhouders en bezoekers, want niemand is beter geplaatst dan het doelpubliek zelf om daarop te antwoorden.

Stone & Tile is het grootste b2b-event in de Benelux in het domein van natuursteen, keramiek & composiet. De vakbeurs biedt een heel gevarieerd aanbod aan producten en innovaties in combinatie met een rijkgevuld lezingenprogramma. Het event vindt gelijktijdig plaats met RenoResto, de grootste vakbeurs in België voor renovatie, restauratie & herbestemming. Na bijna 3 jaar afwezighed door corona is het deze keer verzamelen geblazen in hal 8 van Flanders Expo Gent. “Door corona zitten we toch vaak achter onze computer voor videoconferenties en virtuele vergaderingen. Op het einde van de dag voelen we ons Zoombies. Laat het persoonlijk contact maar komen”, zegt organisator Erwin Ooghe.

Producenten Rubi, Akemi en Grubau zullen er al zeker bij zijn. En ook trouwe bezoeker Gianni D’Andrea wil liefst geen editie missen.

Frederik Rigole, Business Development Grubau

“Als Belgisch marktleider in gereedschappen voor steenbewerking ontmoeten wij heel graag onze bestaande klanten en prospecten. Daarvoor is zo’n beurs toch ideaal. We kunnen luisteren naar de noden van de markt en onze nieuwste oplossingen voorstellen. We leggen graag de link tussen Grubau en de vloerleggers en nu ook de restauratiebedrijven, want we hebben ook voor hen interessante oplossingen. Dus we kijken er zeker naar uit om buiten de muren van onze ateliers onze klanten te ontmoeten. Bovendien heerst er een levendige sfeer en de dynamiek van een goede vakbeurs.

We komen ook met nieuws naar de beurs. Zo zullen we een tipje van de sluier lichten over onze nieuwe vestiging die werkelijk top notch zal zijn op het vlak van klantenbeleving. We hebben ook wel wat nieuwe producten in petto en zoals altijd voorzien we ook leuke promotionele acties. Het zal dus zeker de moeite waard zijn om ons een bezoekje te brengen.”

Mathias Janssens, Akemi Benelux

“Stone & Tile en RenoResto is het grootste en belangrijkste forum in zijn sector voor België en Nederland dus daar willen wij als producent van chemisch-technische producten voor de natuursteen- en keramiekindustrie niet ontbreken. We luisteren heel graag naar bestaande en potentiële gebruikers, want die feedback is heel interessant voor ons. Maar we volgen ook zelf graag de laatste trends op in de markt, daarvoor is zo’n beurs ideaal.

We brengen ook nieuwigheden mee die we op dit event zullen presenteren. Voor de keramische tegelmarkt is dat de 2-componenten epoxy- en pur tegellijm voor kleiner maatwerk. Voor vloerders zetten we een elastische polymeerkit met cementlook in 5 kleuren in de kijker, speciaal voor uitzettingsvoegen. Voor natuursteenverwerkers hebben we een nieuwe, snelwerkende en hoogwaardige impregneer + kleurverdieper. En er komen ook nieuwe, UV-bestendige polyurenthaanlijmen.”

Bert Uittenhove, Sales Manager Rubi Benelux

“Wij gaan naar een beurs omdat wij daar natuurlijk onze eindgebruiker kunnen zien. Op twee dagen tijd zien we heel veel mensen die we nooit binnen dezelfde tijdsspanne allemaal zouden kunnen bezoeken. We kunnen daar met hen spreken, nieuwe producten voorstellen en demonstraties organiseren. Stone & Tile is ook uniek in zijn soort want verder is er niets van dat genre in België. Ik kijk er zelf ook wel naar uit. Als fabrikant zie je je klanten. Het is niet onze bedoeling om daar veel te verkopen, maar we willen ons daar wel bekend maken en netwerken. En anderzijds is het ook heel interessant om eens met collega’s te kunnen praten. Daar staan veel fabrikanten van lijmen bijvoorbeeld en dan is het fijn om ook daar eens langs te lopen, want uiteindelijk versterken wij elkaar allemaal in het totaalplaatje.

De beurs is gespecialiseerd. Dus alle juiste mensen die geïnteresseerd zijn in de sector bevinden zich op dezelfde plaats. We stellen ook nieuwe producten voor. Zo kunnen bezoekers al zeker een nieuwe zaagmachine leren kennen die een verbeterd koelsysteem heeft en gemakkelijker is om te onderhouden. En wij geven heel veel demonstraties. Want hoeveel er ook online bestaat, mensen zien dat toch graag eens in het echt.”

Gianni D’Andrea, zaakvoerder D’Andrea Natuursteen

“We zijn een natuursteenbedrijf, maar sinds april richten we ons ook meer op renovaties onder de naam D’Andreno. Zelf doe ik de specialere dingen in de natuursteen. Dus ik ga wel graag naar deze vakbeurzen. Zo kan ik de laatste nieuwigheden of speciale dingen ontdekken. Ik leer graag iets bij, daarom ga ik ook altijd naar de beurs in Italië. De organisatie van Stone & Tile en RenoResto zit heel goed in elkaar. Het interessante is dat er heel veel verschillende soorten producenten staan. Wij zijn natuursteenbewerkers, maar we moeten toch ook veel keramiek behandelen en plaatsen tegenwoordig, en hier vind je beiden terug. Wij zijn als bedrijf gemotiveerd om die keramiek te plaatsen, maar die fijne technieken kennen we nog niet allemaal, omdat we uit de marmer komen. Wij pakken dat helemaal anders aan.

Dus ik ben heel benieuwd wie er allemaal zal zijn en zeker de keramiek zal ik met extra aandacht bekijken. In de marmer ben ik geboren, maar je weet nooit dat ze me nog kunnen verrassen. Ik wil meeblijven hé. Ondanks alle ervaring leer ik nog elke dag bij en sta ik daar heel erg voor open. Zelf test ik ook graag dingen uit in mijn eigen atelier.

Het is handig dat ik op één dag heel veel verschillende mensen kan zien en hier en daar eens een babbeltje kan slaan. Ik ben een babbelaar, maar ga nu niet iedereen lastigvallen. Als ik iets interessants zie, kan ik daar wel op doorvragen. Dat is ook een voordeel dat je de mensen van de bedrijven daar zelf kan aanspreken en ze maken tijd voor je. Anders moet je bellen of mailen. Dat loopt toch iets minder vlot. Ik heb nog altijd liefst echt persoonlijk contact. Daar is een beurs perfect voor.”


Praktisch

Stone & Tile en RenoResto
Donderdag 17 & vrijdag 18 maart 2022
Openingsuren: 9u30 – 18u00
Hal 8 – Flanders Expo Gent (B)
www.stone-tile.be