Stone & Tile 2017 in Gent: wie weg blijft, mist kansen!

Wie twee jaar geleden de eerste volledig hertekende versie van Stone & Tile bezocht, zag dat het goed was. Ruim 1.500 professionelen uit de Benelux konden er twee dagen lang opnieuw netwerken met 75 vooraanstaande aanbieders in keramiek, kwartscomposiet, natuursteen, machines en gereedschappen. De organisatie maakt zich sterk dat de tweede editie, op 19 & 20 januari 2017 in Flanders Expo Gent, op hetzelfde elan verder gaat.

Duidelijk statement

Veel vroeger dan bij de vorige editie nam de Benelux natuursteenfederatie Febenat unaniem de beslissing om met alle leden samen aan ‘Stone & Tile’ 2017 deel te nemen. Een imposante en speciaal ontworpen groepsstand zal de bezoeker vanuit diverse invalshoeken laten kennis maken met tal van nieuwigheden. Alle individuele leden, groothandels uit België maar ook uit Nederland, engageren zich om op de groepsstand hun beste beentje voor te zetten. Naast deze collectieve beursdeelname pakken een aantal Febenat-leden ook nog eens uit met een extra stand in de natuursteenzone. Kortom, de bezoekers van ‘Stone & Tile’ hebben weer heel wat om naar uit te kijken.

bannertje registreren

Machines & gereedschappen

De opstelling van machines en gereedschappen bleef tijdens de vorige editie in 2015 eerder aan de magere kant, waardoor de geïnteresseerde bezoeker op dit vlak wat op zijn honger bleef zitten. Daar komt in 2017 duidelijk verandering in, weet de organisatie ons te vertellen. Enkele protagonisten in het domein van natuursteenbewerkingsmachines hebben nu reeds ingetekend en beloven om het dit keer nog beter aan te pakken. De voorlopige namen van deze spelers en hun respectievelijke merken vindt u in het kaderstuk terug.

stone&tile

Toebehoren

Ook vanuit de sectoren bouw- & tegelelementen, onderhouds- & reinigingsproducten, lijmen, mortels, bouwchemie en tegeltechnologie hebben zich op vandaag alweer een aantal prominente aanbieders aangemeld. Dat doen ze allemaal met min of meer dezelfde argumentatie en motivatie: “Deze investering om de twee jaar loont de moeite om in het specifieke domein van natuursteen, kwartscomposiet en keramiek in direct contact te treden met onze Benelux-klanten en potentiële afnemers. Bouwheren, architecten, vaklui, tegelplaatsers, keukenbouwers, natuursteenbewerkers, aannemers en handelaars uit deze regio zijn immers de bezoekersdoelgroepen die wij op twee dagen tijd graag ontmoeten. En die ons blijvend interesseren. Wie wegblijft, mist kansen.”

Een niet mis te verstande boodschap die nogmaals duidelijk illustreert dat ‘Stone & Tile’ zijn plaats als nichevakbeurs in deze dynamische B2B-markt heeft heroverd.

Quid keramiek?

TileXpert en duivel-weet-al Peter Goegebeur organiseert simultaan met ‘Stone & Tile’ 2017 voor een tweede opeenvolgende keer de Belgische Tegelzetterskampioenschappen. Het accent van deze nationale wedstrijd ligt naar aanleiding van deze editie op het ‘creatief omgaan met grootformaattegels in keramiek’. Architecten en binnenhuisontwerpers zitten nog met heel wat vragen over de allround toepassingsmogelijkheden van XXL-tegels in keramisch materiaal. Maar ook de verwerking ervan blijft voor veel plaatsers onontgonnen terrein. Het kan echter niet ontkend worden dat keramische XXL-tegels bij projecten voor interieur alsook exterieur een stevige opmars kennen. Op ‘Stone & Tile’ verneemt u ongetwijfeld meer over deze nieuwe tendens in de wereld van keramiek. Nu de aanbieders nog…

Deelnemerslijst

Bekijk hier een volledig overzicht van alle deelnemers >>

Machinemerken die vertegenwoordigd zijn:

  • Pieterman Steentechniek met oa Noat, Montresor, Intermac, Bovone, Italmecc
  • Projectburo PB met oa Terzago, Omag, ECS Eich, Marmomeccanica, Cei by Zipor
  • Viek-Machines met oa Donatoni, Denver, Comandulli, Flow, Manzelli, Ferrari & Cigarini

Sfeerfilmpje van de editie in 2015