Groeiende interesse uit natuursteen- en parket wereld voor Cersaie

Met enige trots stuurde de organisatie van Cersaie drie maanden voor aanvang van de 34ste editie (van 26 tot en met 30 september 2016) een persbericht de wereld in dat de 156.000m2 beursvloer in BolognaFiere volledig uitverkocht is. Ook de aanbieders van natuursteen en parket zullen weer in grote getalen aanwezig zijn op wat ooit een exclusief onderonsje was voor bedrijven uit de keramische wereld. The world is changing…

Buitenbeentjes

De exposanten uit de keramische tegelbranche palmen in totaal 16 paviljoenen van het gigantische beurscomplex in Bologna in, het aanbod uit de badkamer- en sanitairwereld is dan weer netjes verspreid over 4 hallen. Voor het derde jaar op rij worden ook aanbieders van parket en natuursteentegels op Cersaie toegelaten. Het feit dat ook hal 22 -exclusief voorbehouden voor deze ‘buitenbeentjes’ – volledig volgeboekt is, bewijst de groeiende interesse vanuit die wereld.

Cersaie

Città della Posa

Voor de vijfde maal op rij wordt op de beursvloer (in paviljoen 49) de nodige ruimte vrijgemaakt voor Città della Posa, waar alles draait om de laatste, meest innovatieve plaatsingstechnieken en alles wat daarbij komt kijken. In deze demozone zal op 27 en 28 september een workshop worden gehouden door het EUF, het Europese overkoepelende orgaan van nationale tegelzettersfederaties. Twintig vloerders uit verschillende landen zullen demonstreren hoe je dunne keramische XXL platen transporteert, versnijdt, plaatst én onderhoudt. Dit alles onder de deskundige leiding van tegelexpert en Fecamo-voorzitter Peter Goegebeur, de Belg die tevens aan het hoofd staat van de Technische Commissie van het EUF.

Architecten en ontwerpers

Cersaie 2017 heeft uiteraard nog veel meer te bieden: op 26, 29 en 30 september bijvoorbeeld, want dan wordt op initiatief van de Italiaanse tegelzettersfederatie Assoposa een architecturale constructie bekleed met keramische tegels. Het opzet is de veelzijdigheid van dit duurzame en flexibele materiaal aan de beursbezoekers te laten zien. Tijdens deze drie dagen (telkens in de namiddag) krijgen architecten en ontwerpers de kans om een reeks seminaries over plaatsingsmethodes bij te wonen.
Alle praktische info over deze 34ste editie vindt u op www.cersaie.it

Cersaie