Litokol schittert in nieuwe showroom van Sicis in Ravenna

Sicis, toonaangevende Italiaanse fabrikant van handgemaakte mozaïeken, heeft recent in zijn hoofdzetel in Ravenna een nieuwe ruimte ingehuldigd voor de presentatie van zijn laatste collecties mozaïek, meubels en de nieuwe glasplaten Vetrite die het allemaal presenteerde op Cersaie 2016. Een glansrol is ook weggelegd voor de voeg- en lijmproducten van Litokol.

Luxehuis met veel kamers

De nieuwe showroom in Ravenna beslaat een totale oppervlakte van ongeveer 1.400m2. Verspreid over twee verdiepingen, presenteert de ruimte zich als een schitterende luxewoning die de bezoekers uitnodigt om binnen te wandelen in de verschillende kamers waar zowel de mozaïektegeltjes als de meubelstukken van Sicis helemaal tot hun recht komen.

Litokol2

Glasplaten van Vetrite

Een nieuw en bijzonder veelzijdig materiaal waar verschillende ruimtes van de toonzaal mee bekleed werden, is Vetrite. Deze grote glasplaten zijn niet enkel uitermate geschikt voor het bekleden van vloeren en wanden, maar kan ook perfect gebruikt worden voor meubels, deuren, verlichting en andere designtoepassingen.

sicis5

Lijmen en voegen met Litokol

Alle materialen die Sicis in de toonzaal laat zien, zijn verlijmd met producten van Litokol, conform de plaatsingsinstructies die de mozaïekproducent voorschrijft. Voor de plaatsing van de mozaïekjes op alle vloeren in de showroom werd Litoelastic gebruikt, een tweecomponenten epoxy polyurethaanlijm voor keramische tegels, mozaïek, natuursteen en composiet.

Litokol3

Het voegwerk werd vervolgens uitgevoerd met een paradepaardje van Litokol: Starlike, een tweecomponenten epoxy voegmortel die ideaal is voor het plaatsen en zuurbestendig opvoegen van vloer- en wandbetegeling, in zowel keramisch materiaal als mozaïek, met voegjes van 1 tot 15 mm.