SOLIDOR: nieuwigheden bevestigen rol van pionier

De aanleg van terrassen complexloos, kwalitatief en ecologisch maken is al meer dan veertig jaar de drijfveer van SOLIDOR. Als pionier in de ontwikkeling en fabricage van terrasdragers blijft het bedrijf zijn imago trouw en investeert het verder in baanbrekende technologie. De jongste voorbeelden daarvan zijn de automatische hellingcorrector en een stormbestendige hechting. Beide zijn op en top producten van Belgische makelij die het werk van de tegelzetter aanzienlijk verlichten en verfijnen.

Geen twee terrassen zijn gelijk, maar tegelzetters staan steeds voor de uitdagende taak om een feilloos en hoogwaardig resultaat af te leveren. Daarom heeft SOLIDOR zijn gamma verrijkt met twee belangrijke innovaties: de automatische hellingcorrector HA5 en de stormbestendige hechting Sticksol.

Compatibel en vertrouwd

SOLIDOR had al een verbeteraar, maar met vast instelbare hellingshoeken. De nieuwere automatische versie kan elke hoek aannemen voor hellingen tussen 0 en 5%. Dus zelfs op de steilste glooiingen maken ermee uitgeruste dragers een perfect vlak terras mogelijk. Snel en efficiënt, ongeacht de ondergrond. De corrector neemt een deel van het anders zo tijdrovende meet- en paswerk, letterlijk, uit handen.

Henri Dejans, business development manager bij SOLIDOR, legt uit: “Een grote troef van HA5 blijft de modulariteit. We willen tegelzetters niet door de leercurve van een nieuw product sturen. Voor een optimaal gebruiksgemak is de automatische hellingverbeteraar daarom een accessoire dat helemaal compatibel is met onze bestaande productlijn. Voor vaste klanten is het meteen een vertrouwd hulpstuk, makkelijk te herkennen aan zijn rode kleur.”

De automatische hellingcorrector bestaat uit een schoteltje, vervaardigd uit gerecycleerde kunststof, dat met behoud van de draagkracht tussen de bovenplaat en het verlengstuk van de drager zit. HA5 compenseert de hellingshoek door te kantelen, maar zonder dat het de hoogteverstelling van het voetstuk beïnvloedt. “Op die manier is de tegelzetter zeker dat hij elke oneffenheid millimeterprecies kan uitvlakken.”, aldus Henri.

In vorm na de storm

De tweede innovatie van SOLIDOR is bedacht als remedie tegen het aantal onvoorspelbare seizoensstormen dat toeneemt en niet zelden terrassen beschadigt. “Vooral onder lichtere keramische tegels kan de wind door onderdruk een tillend effect uitoefenen en zo breuken veroorzaken.”, verduidelijkt Henri.

Sticksol is getest in een professionele windtunnel en in winderige streken

SOLIDOR heeft daarom een esthetischer, duurzamer en sterker alternatief voor siliconen en lijm ontwikkeld. Sticksol bestaat uit een component met meer dan genoeg kleefkracht om tegels bij zwaar weer op hun plek te houden. Een klapperend terras is verleden tijd, terwijl de voegen netjes open blijven en deze stormbestendige hechting niet verduurt.

Sticksol is een klavervormige, zelfklevende bitumensticker die zich op de bovenplaat van de terrasdrager bevindt. Vooraf geïnstalleerd moet de plaatser enkel de beschermfolie weghalen. ‘Het resultaat is een zeer standvastige structuur, omdat de vastgemaakte hoeken van de tegels met hun gewicht elkaar versterken. Dat geeft het terras extra stabiliteit”, vervolgt Henri.

SOLIDOR liet Sticksol uitvoerig onderzoeken vooraf, met erg bemoedigende resultaten. De ingenieurs van Voxdale hebben de hechting getest in hun professionele windtunnel in Beringen, terwijl er ook proeven volgden in winderige streken. Daaruit is gebleken dat Sticksol windsnelheden tot 11 Beaufort aankan, wat bijna overeenkomt met de kracht van een orkaan. Alleen de buitenlijn van het terras verkleven zorgt trouwens al voor een opmerkelijk grotere doeltreffendheid.

Zelfs in het buitenland zijn de kwaliteiten van Sticksol de bouwsector niet ontgaan. Op het ‘L’election des Produits du BTP’ in Parijs heeft deze innovatie van SOLIDOR een productprijs in de wacht gesleept. Een welverdiende beloning die ook op ons hoofdkantoor is blijven plakken.