ShowerDrain S+, de nieuwe kaderloze douchegoot van ACO

Douchebakken zitten in de lift, heel wat spelers op de markt zetten ook in op innovatie. “Waterdichtheid, eenvoud naar installatie, vrije keuze in betegeling… de ShowerDrain S+ douchegoot combineert het allemaal”, aldus Karolien Vanovertveld, Product experte voor ACO Douche.

Waarom lanceert ACO de douchegoot ShowerDrain S+?

“We merkten dat we iets ontbraken in ons gamma. Een betegelde inloopdouche is nog steeds zeer populair en een douchebak biedt dus niet altijd een oplossing. Terwijl de eindklant de lat vooral esthetisch hoog legt, is de installateur terecht bezorgd over het installatiegemak en de waterdichtheid. ACO Douche draagt waterdichtheid, eenvoud en elegantie hoog in het vaandel”, aldus Vanovertveld.

“In de ontwikkeling van de ShowerDrain S+ was de eenvoudige plaatsing dan ook een zeer belangrijk element. Bij de Showerdrain S+ zorgt het aangelijmd waterdichtingsmembraan ervoor dat de vakman deze gemakkelijk en waterdicht kan aansluiten op deze van de gehele inloopdouche. Bovendien beschikt het afvoerlichaam over secundaire afwatering. Indien er toch water in de voegen zou lopen – de kans is minimaal -, komt dit ook in de afvoer terecht. Wie de voegen bovendien afkit met een waterdicht product, heeft een zeer minieme kans op waterinsijpeling. Het water kan dan ook niet teruglopen onder de tegels.”

Wat maakt de ShowerDrain S+ zo slim en eenvoudig te installeren?

In de ontwikkeling van de ShowerDrain S+ was de eenvoudige plaatsing dan ook een zeer belangrijk elementKarolien Vanovertveld

“De ShowerDrain S+ is een tweedelig systeem. Het afvoerlichaam wordt geplaatst door de installateur, waarna de tegelzetter de douche afwerkt en het doucheprofiel met rooster plaatst. De nieuwe ACO douchegoot is slim te installeren in meerdere opzichten. Zo zijn er een minimaal aantal onderdelen, zodat de installateur snel kan opstarten. De voetjes bij het afvoerlichaam zijn eenvoudig af te stellen met een moersleutel en op de juiste hoogte afbreekbaar. Dankzij de verstelring kan het opzetstuk met elke soort en dikte van tegel – ook natuursteen – worden gebruikt. Het opzetstuk kan ter plekke nog met 2 maal 40 mm worden ingekort, zodat de lengte van de douchegoot kan worden aangepast aan de inloopdouche. Bovendien is het lichaam van de douchegoot op de werf beschermd door een handige hoes. Kortom, deze douchegoot biedt de installateur meer flexibiliteit bij het installeren. Denk aan de vrije keuze van de plaatsing van de afvoer, de tegels die mooi kunnen doorlopen…”

Er zijn een minimaal aantal onderdelen, zodat de installateur snel kan opstarten

Er zijn een minimaal aantal onderdelen, zodat de installateur snel kan opstarten

Zijn er nog voordelen op andere vlakken?

“De nieuwe kaderloze douchegoot van ACO is ook zeer onderhoudsvriendelijk. Het rooster kan gemakkelijk met één vingerduw (“Tip & Flip”) worden verwijderd, zodat het haarzeefje en het tweedelig waterslot kunnen worden uitgenomen en gereinigd. Dit geeft ook meteen toegang tot de afvoerbuis. Bovendien werkt het elektrolytisch gepolijst oppervlak als een lotusblad. Water blijft er niet op plakken, de druppels parelen er mooi af. De discrete helling van het elegante douchegootprofiel zorgt voor een optimale afwatering zonder droogvlekken. Het feit dat de douchegoten eenvoudig gekoppeld kunnen worden zonder extra hulpstukken, geeft eveneens een extra dimensie. Denk aan grote inloopdouches in een wellnessomgeving, waarbij de douchegoot mooi doorloopt over de gehele douche.”

Ontdek het installatiefilmpje op www.acodouche.be