Schlüter-Systems viert 50-jarig bestaan met veel toeters en bellen

Onder een stralend lentezonnetje verwelkomde de Duitse ondernemersfamilie Schlüter begin mei in thuisbasis Iserlohn 250 gasten voor de officiële ceremonie naar aanleiding van de festiviteiten rond het 50-jarige bestaan van de gelijknamige firma. Enkele dagen later mochten meer dan 1.300 Schlüter-Systems medewerkers uit binnen- en buitenland meevieren tijdens een familiedag.

Opgericht als tegelzettersbedrijf

De eerste festiviteiten begonnen met de gebruikelijke welkomst- en dankwoordjes, onder meer van oprichter Werner Schlüter. Hij is de man die exact 50 jaar terug startte met een eigen tegelzettersbedrijf -Fliesen Schlüter- en de firma nadien wereldwijde faam bezorgde als marktleider in systeemoplossingen voor tegelplaatsing en innovaties in profiel. Werner Schlüter onthulde één van de belangrijkste succesgeheimen van Schlüter-Systems: “Wij zijn niet alleen een goed functionerend bedrijf, maar ook een goed functionerende familie

Na het spreekgedeelte konden de genodigden in een uiterst ontspannen sfeer genieten van allerlei culinaire lekkernijen, uit de zeven landen waar Schlüter-Systems een eigen filiaal heeft. De aanwezigen kregen ook de kans om een kijkje nemen in het gloednieuwe opleidingscentrum dat WorkBox werd gedoopt.

Tweede feestje

Enkele dagen na het officiële gedeelte was het de beurt aan de ruim 1.300 medewerkers, uit binnen- en buitenland, om een stevig feestje te bouwen. Zij waren samen met hun gezin uitgenodigd voor een heuse Schlüter familiedag, waarvoor het bedrijf tal van activiteiten had voorzien. Deze zonovergoten en sfeervolle dag werd afgesloten met een fuif in de imposante feesttent.