SapienStone, nieuw Italiaans topmerk voor keukenwerkbladen

SapienStone, zo doopte de Italiaanse Iris Ceramica Group zijn nieuwe merk voor high-end keukenwerkbladen in ultrafijn keramisch materiaal. De officiële lancering is gepland tijdens de Bologna Design Week (van 28 september tot en met 1 oktober) die gelijktijdig met de 34ste editie van de Cersaie-beurs wordt georganiseerd.

Verfijnde esthetiek

SapienStone is ontwikkeld om de dagelijkse handelingen in de keuken te vergemakkelijken, door de eindgebruiker een werkblad aan te bieden dat niet enkel in schoonheid maar ook in functionaliteit uitblinkt en bovendien perfect beantwoordt aan diens eisen en persoonlijke stijlvoorkeur. Door het mengen van de beste  kleipoeder met zorgvuldig gekozen minerale pigmenten, dit mengsel onder hoge druk te persen en nadien onder extreem hoge temperaturen te bakken, ontstaan gigantische tegelplaten in formaat 320×150 cm met een standaarddikte van 12 of 20 mm in enkele varianten.

SapienStone9

Het resultaat is een keramisch materiaal met een verfijnde uitstraling dat uitmuntende technische prestaties garandeert, met een polyvalent en buigzaam oppervlak dat ruimschoots voldoet aan de hoogste eisen op vlak van weerstand, hygiëne, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Dit alles maakt dat SapienStone zo in de smaak valt: niet enkel bij de consument van vandaag, maar net zo goed bij professionele koks als bij designers, omdat dit innovatieve keukenwerkblad hen voldoende vrijheid geeft naar creativiteit toe, zowel op culinair gebied als qua vormgeving.

Ook buitentoepassingen

De keramische platen van SapienStone zijn in de eerste plaats bedacht om als keukenwerkblad te worden gebruikt, maar kunnen uiteraard ook dienen als vloer- en wandbekleding, badkamertablet, of -waarom niet- als tafelblad. En omdat het materiaal bestand is tegen fel zonlicht en extreme klimatologische omstandigheden behoren buitentoepassingen eveneens tot de mogelijkheden: denk maar aan de bekleding van een buitenkeuken of tuinmeubilair.

SapienStone8

De collectie ‘SapienStone’ is verkrijgbaar in 10 verschillende texturen en drie afwerkingen (naturel, glanzend en half gepolijst). Het gaat telkens om waarheidsgetrouwe imitaties van marmer, beton of natuursteen, waarbij zodanig veel aandacht is besteed aan de adertekeningen dat het materiaal zijn natuurlijke look behoudt.

Less is more

In de laatste week van september, wanneer de Bologna Design Week en Cersaie plaatsvinden, zal in primeur ook de kersverse samenwerking met TPB Top Porzelanik Barcelona in de kijker worden gezet. Deze Spaanse firma gebruikt SapienStone voor de ontwikkeling van een innovatief keukenwerkblad waaraan het zijn revolutionaire TPB technologie koppelt. Dat houdt in dat de inductiekookplaten en de touch control bediening in het werkblad zijn verwerkt, waardoor de glasplaat voor het kookgedeelte overbodig wordt en men de potten en pannen rechtstreeks op het keramisch materiaal kan plaatsen. Een hoogtechnologische interpretatie van het ‘less is more’-principe waardoor het keramisch geheel nog meer cachet krijgt!

TPB


Meer informatie vind je op de website van Sapienstone