RG Tegel verrast, inspireert en presenteert nieuwe collectie

Bij RG Tegel mondde een wekelijkse meeting uit in de organisatie van een 450-koppig event, waarbij 21 fabrikanten samen met hun agenten en een 400-tal klanten van deze groothandel op 19 oktober samen kwamen in Massenhoven. Kuierend door 21 beursstandjes ontdekten wij er de nieuwste trends in keramisch tegelland. Brussel mag dan over Mini Europa beschikken, in Massenhoven bezochten we Mini Cersaie.

RG Tegel is als groothandel van keramische tegels de solide distributie- en service partner van 140 karaktervolle showrooms verspreid over Vlaanderen, die het ‘added value’ principe hoog in het vaandel dragen.

Daarnaast bouwde het in de Antwerpse Projectmarkt de laatste 9 jaar een reputatie op van gewaardeerde partner voor ambitieuze bouw- en renovatieprojecten, waarbij de realisatie van Het Antwerpse Provinciehuis, de renovatie van de ATOW in het centrum van de Sinjorenstad en het Turnova Project in hartje Turnhout tot haar paradepaardjes behoort.

Vooral de voorbije 4 jaar, met de komst van CEO Caroline Vergauwen, zette RG Tegel hard in op het neerzetten van een sterk imago en een duidelijke identiteit als trendsettende organisatie binnen de sector. Eerder dit jaar had Polycaro een exclusief interview met Caroline Vergauwen.

Kleinschalig event met een grote meerwaarde

Teneinde in te spelen op de groeiende vraag van haar klanten naar meerwaardeproducten, toonzaalmogelijkheden & volledige gamma’s binnen de verschillende merken, mondde een brainstormsessie bij RG Tegel uit tot het idee om zelf een mini Cersaie te organiseren na de beurs in Bologna. 21 Fabrikanten werden aangesproken en stapten onmiddellijk mee in dit originele initiatief.

450 aanwezigen waaronder 40 internationale gasten en klanten van over heel Vlaanderen tekenden op 19 oktober present in de gedeeltelijk vernieuwde toonzaal van RG Tegel die voor de gelegenheid werd omgevormd tot een lokale en internationale beurs terzelfdertijd.

Klanten ontdekten er de laatste interieur- en keramische tegeltrends, en vooral waar ze zich de komende jaren bij RG Tegel aan mogen verwachten. Grote namen zoals Kronos, Mirage, Italgraniti, Ariostea, Panaria, Ergon, Cerim,… en partners waaronder Blanke, PCI en Omnicol, lichtten met veel enthousiasme de nieuwigheden voor de komende periode toe.

Donkere parkettegels, marmerimitaties, verweerde en gekraste tegels, XXL-formaten of net die kleine hexagon retrotegeltjes, tegels in betonlook, lederlook of tegels met bizarre en unieke prints perfect geschikt voor projecten, badkamerprofielen in geelgoud, roségoud of platina,… : RG Tegel wapent zich voor de toekomst met trendy materiaal van topkwaliteit.

Distributie en projectmarkt

“Vandaag is RG Tegel klaar om naast de grote Belgische importeurs van keramische materialen te staan en dit dankzij het harde werk van al onze medewerkers en het geloof van onze Italiaanse en Spaanse partners in RG Tegel”, zo ging CEO Caroline Vergauwen van start tijdens haar speech.

“We hebben ook nagedacht over wie we morgen als bedrijf willen zijn en waar we naartoe willen. RG Tegel blijft 100% inzetten op groothandel waarbij we op zoek gaan naar de showrooms die werken met meerwaarde zoekende klanten. We blijven inzetten op hoogwaardige producten binnen uitstekende merken en we zijn goed op weg om in de groot Antwerpse regio de referentie bij uitstek te worden als het gaat over Projectmarkt. Het imago dat RG Tegel vandaag heeft, is er één van vooruitziendheid, zowel naar product als naar service toe. Hiervoor hebben we veel inspanningen geleverd om de markt en zo onze klanten en hun noden beter te begrijpen.”

Groots in bescheidenheid

Hoewel RG Tegel reeds enkele generaties haar plaats wist te vinden op de lijst van sterke spelers, staat ze vandaag helemaal haar mannetje tussen de grote jongens die weten waar de klepel hangt. Toch blijft Caroline naar goede gewoonte bescheiden, zowel als persoon als in de waarde die ze RG Tegel de voorbije jaren liet optekenen.

Wanneer we haar vanuit Polycaro complementeren met haar meer dan geslaagde avond, wuift ze haar inspanningen weg met:

Wij blijven graag met onze voeten in de Massenhovense grond staan en doen op ons eigen manier ons ding waarbij we vooral proberen om van keramiek iets boeiends te maken.


Foto’s: Lies Paelinck