RG Bouwmachines: focus op verbinding en klantgerichtheid

“2020: het is een markant jaar waarmee we geschiedenis schrijven. Stilletjes hoop ik dat we dit nooit meer moeten meemaken. De gevolgen van deze pandemie zijn van dergelijk groot formaat dat het ons uitnodigt om te veranderen. Veranderen als mens, veranderen van onze manier van zaken doen, veranderen van politieke overtuigingen (hopelijk), … Deze veranderingen komen er aan, en bij veel bedrijven is dit reeds zichtbaar. Helaas niet altijd in positieve zin. Als zaakvoerder en eigenaar van RG Bouwmachines hebben we sinds 2006 een hele evolutie meegemaakt. Covid-19 doet daar ook voor ons een schepje bovenop.”

Wat Covid-19 ons deed beseffen

“Wanneer je eigenaar wordt van een bedrijf, ga je vanaf dat moment met mensen samenwerken waarvoor je wordt geacht verantwoordelijk te zijn. Covid-19 heeft dat heel duidelijk gemaakt. Bij RG Bouwmachines werd én wordt er voor mekaar gezorgd, meer dan ooit, en dat is zowat het mooiste wat je als zaakvoerder in je bedrijf mag meemaken.”

“De lockdown heeft ook een verandering in onze manier van verkopen teweeg gebracht. Waar we voorheen elke dag de baan op gingen en werven bezochten, is deze werkmethode in amper twee maanden tijd veranderd naar bellen en mailen, en heel af en toe een zeldzame fax versturen. Klantenbezoek is nu een service geworden waarbij we de klant assisteren en informeren bij moeilijke projecten, of waar we de klant in allerijl depanneren bij een echt noodgeval.”

Van de eerste online stapjes in het onbekende…

“Het doel van RG Bouwmachines is sinds haar oprichting steeds gelijk gebleven: onze klant of dealer zo goed mogelijk informeren over, en verder helpen met onze Raimondi & Montolit machines. Elke dag een groot order in de wacht slepen staat, hoewel uiteraard belangrijk, niet bovenaan onze lijst van missies en visies. Een optimale service bieden, is wie we steeds zijn geweest, en wie we ook in 2020 en de ‘years to come’ zullen zijn. Al gaan we dit door de huidige marktveranderingen nu op een iets vindingrijkere manier moeten invullen.”

“Het online tijdperk heeft al flink haar intrede gedaan bij onze noorderburen, en wel in zo een mate dat het een geluk was dat RG Bouwmachines destijds niet door een Nederlands bedrijf werd ingenomen. Maar een 10-tal jaren geleden zijn ook wij van start gegaan met een ‘typische’ Belgische webshop. Het was een basic site die louter informatief diende te zijn, die vooral te technisch was en werd gebouwd in een tijdperk waar we nog geen verstand hadden van wat SKU of META-TAG betekende.”

… naar een gloednieuwe webshop!

“Het was tijd voor verandering! Net voor het bouwverlof van 2019 besloten we onze tanden te zetten in het bouwen van een gloednieuwe en bovenal professionele webshop die zou worden ondersteund door een gebruiksvriendelijk platform. Dat bleek een twaalf maanden durend proces van vallen en opstaan te worden. Een commercieel platform bouwen wanneer je geen Zalando heet, blijkt minder evident dan initieel gedacht… Maar het zou wel de perfecte timing zijn, zo leerden we in maart 2020! Covid-19 strooide heel wat roet in het eten van onze economie, maar de online verkoop floreerde meer dan ooit tevoren. De gloednieuwe webshop van RG Bouwmachines kwam dan ook geen seconde te vroeg.”

“Sinds september 2020 is de fonkelnieuwe webshop van RG Bouwmachines live in de digitale ether terug te vinden en ja, we zijn bijzonder fier op het resultaat! Dankzij de samenwerking van het volledige RG Bouwmachines team creëerden we een mooie, duidelijke webshop waar je als klant snel de juiste items kan vinden om mee aan de slag te gaan op de werf.”

“Uiteraard bieden we ook online dezelfde service, kwaliteit en advies zoals men van RG Bouwmachines gewend is, net zoals je je materiaal in de ‘echte’ shop zou aankopen. De webshop werd duidelijk gestructureerd uitgewerkt, met focus op onze eigen merken Raimondi en Montolit, waarbij we steeds het doel van RG Bouwmachines -informeren en adviseren- voorop hebben gesteld.”

Ook een bezoekje brengen aan onze new born?

Surf naar www.rgbouwmachines.be en laat ons weten wat je ervan vindt!”


Tekst & foto’s: David Vergauwen, zaakvoerder RG Bouwmachines