Recordaantal bezoekers voor tiende editie Open Wervendag

Op zondag 22 mei 2016 vond de 10de editie van Open Wervendag plaats, een initiatief van de Confederatie Bouw. Onder het motto ‘Zot van de Bouw’ bezochten, ondanks het gure weer, ruim 78.000 bezoekers (tov. 75.000 vorig jaar) de in totaal 203 werven. De bouwbedrijven toonden zich van hun meest innovatieve kant en profileerden zich als een aantrekkelijke werkgever.

Visitekaartje Belgische bouwsector

Open Wervendag is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot het absolute visitekaartje van de Belgische bouwsector. De rode draad doorheen de vele werven blijft de focus op kwaliteit, duurzaamheid, energiezuinigheid, het hoogtechnologische karakter en de enorme dynamiek die uitgaat van de projecten en de bouwsector.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw: “Onze sector is in volle beweging. Nieuwe opportuniteiten en technieken dwingen de bouwsector flexibel, dynamisch en innovatief te denken. En dat is een goede zaak.”

We zijn bijzonder trots op onze bouwsector en op de vele mooie, uitdagende projecten die vandaag door het grote publiek konden bezocht worden.Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw

Publiekstrekkers

Dat de bouw zeer divers is, toonden enkele spectaculaire en niet-alledaagse werven. Toppers van de dag waren: de boten van DEME in Zwijndrecht, het voetbalstadion in Mechelen, de scholencampussen in Geel, Herentals en Antwerpen, de werken aan de stationsbuurt in Brugge, het AZ Groeninge in Kortrijk en het stadsinbreidingsproject op de oude Brepols site in Turnhout. Ook was er bijzonder veel interesse voor de energiezuinige (BEN) woningen doorheen het land. Sommige woningen kregen vele honderden geïnteresseerden over de vloer. Ongezien in de 10-jarige geschiedenis van Open Wervendag.

Bouwen aan de toekomst

Met 14 schoolprojecten in het kader van ‘Scholen van Morgen’ en een tiental woonzorgcentra en assistentiewoningen legt de sector ook de fundamenten voor de toekomst. Projecten trouwens, die bijzonder gesmaakt worden door het grote publiek. Ook blijft ze investeren in de publieke infrastructuur zoals onder meer ziekenhuizen, wegen, zwembaden en bibliotheken.

Tegelijk profileert de bouw zich als een aantrekkelijke werkgever. De jobs zijn zeer uiteenlopend: van technologische profielen tot commerciële en juridische specialisten. De sector blijft zo een van de grootste werkgevers van het land.