Curaçao kleurt vloeren exotisch warm met dank aan Stone Consulting

Een staaltje pure perfectie inzake internationale samenwerking

Project fiche

Oasis Coral Estate Beach & Wellness Resort van Van Rootselaar Projects uit Nederland, is een tropisch luxe project om U tegen te zeggen. Gesitueerd langsheen de idyllische zuidkust van Curaçao en omringd door de azuurblauwe Caraïbische Zee, doet dit unieke resort dankzij Maas Architecten uit Lochem, Nederland, menig harten sneller slaan.

Maar liefst drie zwembaden met bijhorende zonneterrassen, vormen de basis van een ideale vakantie. De 1200m² Lime Yellow tegels die dit tropische paradijs omringen, werden geadviseerd en ter plaatse geleverd door het Belgische Stone Consulting, rechtstreeks ontgonnen en verscheept vanuit haar groeve in het Indische Tandur, en vakkundig geplaatst door het Nederlandse Stam & de Lange. Een staaltje pure perfectie inzake internationale samenwerking.

Indische Lime Yellow

“Met 30 jaar ervaring binnen de wereld van natuursteen en keramiek, is Julien Vanhollebeke als zaakvoerder van Stone Consulting een uiterst gewaardeerde partner voor projecten wereldwijd. Zo adviseerde hij ons de Indische kalksteen Lime Yellow, ook wel Tandur Yellow genoemd, toen wij hem vroegen naar een zonnige, zandkleurige en exotisch uitziende natuursteen voor een luxe project in de Nederlands Caraïben”, aldus Erwin de Lange, zaakvoerder van Stam & de Lange.

Doordat het steenoppervlak van de Lime Yellow een verouderde afwerking krijgt, wordt er een authentieke sfeer gecreëerd en maakt het bovendien het oppervlak stroever. Dat leek ons ideaal als afboording voor zwembaden en hun omliggende terrassen.Erwin de Langhe, zaakvoerder Stam & de Lange

Nederlands vakmanschap versus Caraïbische precisie

”6 tegelplaatsers werkten gedurende 2 maanden aan het plaatsen van de bevloeringen, de zwembadranden en de traptredes in deze mooie Lime Yellow. De platen werden gekalibreerd op 20mm dikte, en de tegels werden in klein romaans verband gelegd waarbij de formaten 20x20cm, 20x40cm, 40x40cm en 40x60cm werden gecombineerd. Toen bleek dat de zwembadrand alsook de uitgezette maten rondom de zwembaden niet strookten met de maten op het plan, werden we gedwongen om te improviseren en beroep te doen op ons jarenlange vakmanschap”, vertelt Erwin.

“Dat hield in dat we ter plaatse de stenen opnieuw moesten slijpen en verzagen, schuren en verouderen. De binnenzwembaden werden bekleed met Bisazza glasmozaïeken in parelmoerkleur. Hiervoor gebruikten we de Epoxy 2-componentenlijm van Bisazza. Het resultaat is fantastisch, waarbij het adembenemende uitzicht vanop de terrassen naadloos overloopt in de azuurblauwe Caraïbische Zee… Een pareltje,” aldus de Lange.


Stone Consulting

Stone Consulting heeft diverse projecten in binnen- en buitenland en is gespecialiseerd in nichemarkten met speciale producten. Zo verdelen zij de Marmocino waarbij natuursteen gefixeerd werd op een keramische ondergrond, maar ook de grootformaattegels Marmopanel met afmetingen van 2500x1200mm op een dikte van 1cm, of Tunesische en Marokkaanse natuursteen in moderne en verouderde look, alsook diverse mozaïeken brengt Stone Consulting op de markt.