Plaatsing van tegelwerk bij Brouwerij Verhaeghe: pure kwaliteit

Project fiche

Onze bekendheid als wereldbefaamde bierbrouwers is vooral te danken aan gedreven ondernemingszin, informatiehonger, kennis, vakmanschap en ervaring. Maar niet alleen het Belgische bier wordt door liefhebbers en gastronomen zeer gesmaakt, ook onze tegelzetters verwerven de laatste jaren een grote naam en faam in binnen- en buitenland. Spontane collegialiteit en nauwe samenwerking met gespecialiseerde scholen en technisch-wetenschappelijke centra liggen aan de basis van deze erkenning.

Bier met liefde gebotteld

De Zuid-West-Vlaamse ‘Brouwerij Verhaeghe’ is een kleine familieonderneming waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de jaren 1885 en werd door Adolphe en Paul Verhaeghe opgericht als brouwerij-mouterij. De verkoopactiviteit van de toenmalige standaardbrouwerijen beperkte zich in die tijd veelal tot de omliggende regio of zelfs in een aantal gevallen slechts tot op dorpsniveau. “Polkes tonnenbier”, zoals de bieren van de brouwer-medestichter Paul Verhaeghe in de volksmond werden genoemd, was bekend voor haar grote helderheid zelfs na de destijds turbulente transportmiddelen.

Door gebrekkige weginfrastructuur en beperkte vervoersmogelijkheden sprak men van “export” waarmee men eigenlijk tijdrovende leveringen bedoelde. Meestal gebeurde het transport enkel met paard en kar. Maar door de ligging van de  Brouwerij in de onmiddellijke nabijheid van de Vichtense spoorlijn lag Brussel toch wel in het bereik en kon de familie Verhaeghe er gretig gebruik van maken om in de hoofdstad een niet onbelangrijk klantenbestand op te bouwen. De zorgzame kwaliteit en finesse van hun bier was net hetgeen dat de Brusselse bierliefhebber wist te waarderen. Het bedrijf kon openbloeien.

De voorspoedige opgang in de beginjaren van de brouwerij werd plots gefnuikt door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Paul Verhaeghe ‘s weigering om te brouwen voor de bezettende macht werd prompt beantwoord met de volledige sluiting en ontmanteling van alle brouwerij-installaties, waarbij het koper van de ketels voor aanmaak van oorlogsmunitie werd gebruikt. Na de oorlog werden de installaties gelukkig karaktervol vernieuwd en werd er opnieuw met volle goesting, moed en doorzettingsvermogen gebrouwen.

Renovatie-activiteiten

Na het einde van de  Tweede Wereldoorlog kwam de brouwersrage in een stroomversnelling. Het biertype Pilsener, een onder gistend bier, brak definitief op de Belgische markt door. Het samenspel van technologische vooruitgang in de sector, smaakverschuiving, hogere levensstandaard, verbetering van de wegen en de steeds grotere mobiliteit bracht de brouwerijnijverheid in een fase van massaconsumptie. Nominaties bij internationale wedstrijden bleven niet lang uit: de eerste prijzen werden aan de “Brouwerij Verhaeghe-Vichte” uitgereikt voor haar bieren de “Vichtenaar” en “Echt Kriekenbier”. De opgang van het bier van gemengde gisting “Duchesse de Bourgogne”, een robijnrode Vlaams roodbruine “Ale” gerijpt in eikenhouten vaten en gebrouwen volgens een typische streekgebonden traditionele brouwmethode, vormt hiervan het huidige levende bewijs.

Brouwerij Verhaeghe innoveert intussen langzaam maar zeker verder. Nieuwe industriegebouwen pronken vandaag zij aan zij met de oude maar ondertussen geklasseerde paramenten. De installaties voor het bierbrouwen zelf werden recentelijk gemoderniseerd en er wordt ook gestaag aan de bouwinfrastructuur gewerkt waar regelmatig een facelift aan te pas komt. Het is dan ook evident dat tegelrenovatie een niet onbelangrijk deel uitmaakt van een nieuwe investering!

Speciale ondergrond

Een nieuwe metaalconstructie rond de gigantische bierketels in de oude brouwzaal met binnentrap diende onlangs betegeld te worden met een keramische vloertegel. Geen sinecure, temeer de tegelzetter van dienst niet alleen met mogelijke schokken en trillingen maar ook met de te verwachten krimp en uitzettingsfenomenen rekening diende te houden. Betonbalken en potten die voor de verbinding van de liggers zorgden werden in eerste instantie voorzien van een druklaag van ongewapend beton dat vrij kan bewegen (onafhankelijke losse verankering). Daar bovenop werd door de vloerlegger, in dit geval Patrick Holderick (ATH – Algemene Tegelwerken Holderick), een 3 cm dikke calciumsulfaatgebonden gietvloer (anhydriet) aangebracht.

Anhydriet is een bindmiddel dat natuurlijk of synthetisch kan zijn, en dat in technische fiches staat vermeld onder de afkorting AB (Anhydrite Binder). Deze letters worden gevolgd door een getal dat verwijst naar de sterkteklasse. Anhydriet bestaat doorgaans uit minimaal 85% watervrij calciumsulfaat, maximum 3% scheikundig gebonden water en maximum 12% watervrije bestanddelen [ref.: WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf -TV (Technische Voorlichting) 189]. Na verschillende vochtmetingen met een calciumcarbidfles konden de effectieve voorbereidingen van de vloerwerken aangevat worden bij een restvochtwaarde van maximum 0,5%.

De anhydrietdekvloer werd na het uithardingsproces geschuurd met een grove korrel en zorgvuldig gestofzuigd. Op die manier werden de poriën blootgelegd en kon het resterende vocht dat zich nog in de dekvloermassa bevond volledig verdampen. Kort vóór aanvang van de vloerwerken bracht de vloerlegger eerst een primer aan. Dit was noodzakelijk omdat een chemische reactie tussen de bestanddelen van de toegepaste materialen (calciumsulfaat/cement) kan ontstaan met onthechting van het tegelwerk op korte termijn tot gevolg. Dit noemt men binnen het vakjargon “ettringietvorming”.

Technisch buitenbeentje

De tegels die geplaatst werden, waren volkeramische van het type BIa (EN 14411 – ISO 13006). De mortelmethode voor dergelijke ultra- grestegels met in de meeste gevallen een waterabsorptiecoëfficiënt dat in sommige gevallen zelfs lager is dan 0,1%, wordt stilletjesaan definitief afgezworen. Het is dan ook in voorkomend geval meer dan normaal dat de dubbele verlijming, ook wel de ‘buttering/floatingmethode genoemd, werd toegepast. Maar vooraleer tot deze techniek over te gaan had de uitvoerder van de vloerwerken, rekening houdende met deze toch eerder aparte ondergrond, eerst een ontkoppelingsmat (Schlüter Ditra) voorzien om alle mogelijke risico’s op scheurvorming uit te sluiten. Ook de traptreden werden ontkoppeld en aan de neus voorzien van een anti-slipprofiel.

Rondom de rand van de ruimte werd een handig uitzettingsprofiel aangebracht om alle mogelijke laterale bewegingen van de vloeropbouw op te vangen, en waarop meteen ook de plinten spanningsvrij verlijmd konden worden. De keramische tegels werden vervolgens op de mat dubbel verlijmd en na de door de fabrikant opgelegde droogtijd opgevoegd met een tweecomponent epoxyvoegspecie (Weber).

De kers werd netjes op de taart gezet door elke tegel na de voegwerkzaamheden zorgvuldig te reinigen en te ontdoen van achtergebleven voegsluier.

En als je dan nog een goed potje bier kan drinken na dergelijk technisch huzarenstukje, kan je enkel nog maar lekker nagenieten van een puik resultaat. “Beroepsfierheid loont”, knipoogde tegelzetter-expert Patrick Holderick naar Biermeester Peter Verhaeghe.


Tegelcenter Vanhulle klaarde de klus

Je legt natuurlijk niet zomaar de eerste de beste tegel in een brouwerij. Want de vloer rond zo’n ketel moet een en ander kunnen verdragen. Daarom klopten de mensen van brouwerij Verhaeghe aan bij Tegelcenter Vanhulle uit Zulte. “We hebben inderdaad zo’n 50m2 tegels geleverd. Wij staan gekend om onze sterke en duurzame tegels dus die kunnen tegen een stootje”, zegt Jasmien Fiers, commercieel directeur bij Vanhulle.

De vloer leggen was trouwens een uitdaging. “De plaatsing was heel specifiek omdat de ondergrond een anhydrietchape was. We hebben er epoxy gebruikt. Verder moesten we rond de ketels werken, wat geen evidentie was.”

Ook daar biedt Vanhulle een meerwaarde. Want zij denken mee met het project. “In dit geval hebben we plaatser Patrick Holderick aanbevolen, omdat hij hier echt wel een specialist in is”, zegt Jasmien. “We hebben oeen eigen plaatsingsdienst maar we werken ook heel nauw samen met de vloerders die klant zijn bij ons. Zulke samenwerkingen vinden we ook heel belangrijk.”

De brouwerij was natuurlijk een speciaal project, waar ze bij Vanhulle graag aan meewerkten. Daarnaast werken we regelmatig samen met (interieur)architecten en bouwpromotoren voor alle projecten, groot of klein. “Aan de interieurarchitecten tonen we graag de verschillende stijlen en nieuwste trends, terwijl het gesprek bij architecten sneller over technische specificaties gaat”, zegt Jasmien. “We gaan dan samen op zoek naar een vloeroplossing die helemaal voldoet aan de kwaliteitswensen van de klant. Ook klanten gestuurd door bouwpromotors komen vaak bij ons langs. Aan de hand van stalen helpen we hen bij hun keuzes. We voorzien hen van het nodige technisch advies aangepast aan hun tegelkeuze. Denk dan aan aangepaste lijmen, voegen, afwerking en dergelijke.”


Tekst + foto’s: tileXpert