Natuursteen en keramiek in dezelfde ruimte? Het kan!

Natuursteen is voor mij de manier om een smaakvol accent te leggen

Project fiche

Interieurarchitect Vincent Van Laere houdt niet van doorsneeprojecten. Hij trekt resoluut de kaart van ontwerpen die indruk maken. Dat doet hij door materialen en kleuren te combineren waar andere interieurarchitecten misschien niet meteen aan denken. Zo ook in dit kapsalon in Aartrijke.

“Ik wilde dat mensen ook van buitenaf het ontwerp zouden opmerken. En in dat opzicht ben ik geslaagd want er stoppen zelfs auto’s om het interieur te bekijken.” Interieurarchitect Vincent Van Laere is tevreden van zijn werk voor een kapsalon MooJ.J in Aartrijke. Hij werkt wel vaker voor projecten waar ze iets unieks vragen, zowel in de horeca-, winkel- of private sector. En in al die ontwerpen komt hij graag vernieuwend uit de hoek. “Hier ging het om een kleine ruimte van 25 m². De eigen ontworpen kaptafels en andere meubels zijn allesbehalve standaard en tillen het geheel naar een hoger niveau.”

Natuursteen is voor mij de manier om een smaakvol accent te leggenVincent VAn Laere

De blikvanger van het interieur is de natuursteen vloer geleverd door de firma Ceramico uit Oostkamp die het op zijn beurt bestelde bij STONE SENSES. Door het speciale formaat en de ongewone look (te vergelijken met een gezandstraalde afwerking) combineert deze natuursteen uitermate goed met de keramische tegels in betonlook. De typische STONE SENSES natuursteen Kesra Calima afkomstig uit Tunesie heeft een formaat van 48 op 8 cm en daarmee creëerden we een catwalk in het salon. “Het formaat werd gemaakt om deze in een Hongaarse punt te kunnen plaatsen”, vertelt Vincent. “De catwalk eindigt op een grote spiegel waardoor het effect verdubbeld wordt en de ruimte een pak groter lijkt. Ook aan de kaptafels loopt de spiegel tot op de grond om de tegels visueel te laten doorlopen.

Smaakvol accent

Natuursteen is een materiaal waar Vincent Van Laere graag mee werkt. “Het is een dankbaar materiaal voor uniek meubilair, bijvoorbeeld. Natuursteen is voor mij de manier om een smaakvol accent te leggen. Ook voor vloeren. Als je een hele vloer wil betegelen, spreek je al snel over een andere prijsklasse.”

Smaakvol is het kapsalon in Aartrijke zeker. De extra accenten in messing, zwart zitmeubilair en originele belichting maken het plaatje af. “In mijn ontwerpen probeer ik altijd de perfecte match te zoeken tussen verschillende materialen. Ik wil ook steeds iets anders doen dan het normale, vernieuwend uit de hoek komen en mensen laten nadenken over wat ze zien”, vertelt Vincent nog. “Ook in dit ontwerp wilde ik niet zomaar een kapsalon vorm geven. Daarom ontwierp ik ook de kaptafels en toog zelf. Die staan allemaal vrij in de ruimte. Het voegt beleving toe.”


Tekst en foto’s: Stone Senses (©Vincent Van Laere)