Marokkaanse natuursteen zorgt voor serene uniformiteit

Alles binnen en buiten werd uitgevoerd in dezelfde natuursteen

Project fiche

Om de strakke vormgeving van een villa in Knokke te accentueren, koos de architect in samenspraak met de bouwheer en op advies van Patrick Verheyen zowel voor binnen als buiten een vorstvrije kalksteen uit Marokko. “De Mediteranean Cream -geleverd door Stone Senses uit Oostkamp- oogt niet alleen bijzonder mooi, deze natuursteen laat zich ook makkelijk bewerken”, vertelt Patrick Verheyen van Graniet & Marmer (G&M) in Herenthout dat de volledige uitvoering met inbegrip van de plaatsing in goede banen leidde.

Uniforme rust

Het gebruik van éénzelfde steen voor diverse toepassingen, zowel binnen als buiten de woning, mag dan niet meteen voor de hand liggend zijn, het resultaat oogt schitterend en is een schoolvoorbeeld van de strakke esthetische benadering door architect Filip Van Bever. “Niet alleen de vloeren binnen en buiten maar ook de zwembadboorden, trappen, wastafels en wanden in de badkamer, lambriseringen,… alles werd uitgevoerd in dezelfde natuursteen”, verduidelijkt Patrick Verheyen van Graniet & Marmer (G&M) in Herenthout. “Het idee komt van de architect die op die manier rust wil brengen in de woning.”

Alleen al het feit dat dezelfde vloer van binnen naar buiten doorloopt, benadrukt de uniformiteit en zorgt voor een serene strakheid.Patrick Verheyen, Graniet & Marmer (G&M)

Esthetische klasse

Dit artikel verscheen in Polycaro 58

Lees alle artikels van deze editie online

of

PDF downloaden

Waarom de opdrachtgever, in samenspraak met leverancier Stone Senses, precies voor deze natuursteen koos, heeft niet alleen te maken met het uitzicht. “De Mediteranean Cream getuigt inderdaad van esthetische klasse, maar ook de duurzaamheid en de vlotte bewerkbaarheid speelden een doorslaggevenede rol in de keuze voor deze Marokkaanse kalksteen”, vertelt Patrick Verheyen. “Het materiaal komt bijzonder mooi tot zijn recht in en rond een modernere woning. Bovendien is de Mediterranean Cream vorstvrij -met attest en alle CE markeringen- zodat deze ook perfect buiten kan geplaatst worden. In dit project gaat het bovendien om 100% maatwerk en dan is het vanzelfsprekend belangrijk dat het plaatmateriaal perfect in de juiste maten kan worden verzaagd.”

In totaal werd voor deze realisatie circa 400 vierkante meter van deze natuursteen verwerkt en zijn we voor die ene werf toch een drietal maanden bezig geweest.Patrick Verheyen

Service

De natuursteen is afkomstig uit een Marokkaanse fabriek waarvan Stone Senses mede-eigenaar is. Het bedrijf uit het West-Vlaamse Oostkamp profileert zich al jarenlang als leverancier van kwaliteitssteen met een speciaal tintje, onder meer uit Noord-Afrika. Maar ook in Azië, Vietnam en India is de Belgische onderneming uitstekend ingeburgerd met eigen productie-eenheden. Stone Senses laat ook niets aan het toeval over, getuige de service die ook in dit project van hoogstaand niveau was.

“We werken al geruime tijd met Stone Senses en hebben door de jaren heen diverse projecten samen gerealiseerd. Om ons, voor zover nodig, te overtuigen van de topkwaliteit én de verwerkbaarheid van de kalksteen voor deze villa in Knokke, werden we uitgenodigd om ons ter plaatse in Marokko te vergewissen van de mogelijkheden. We hebben de steen niet alleen ter plekke bij de fabrikant gezien, maar konden er ook onze eigen selectie van het materiaal maken”, klinkt Patrick Verheyen zéér tevreden.

Meer fantastische projecten maandelijks in jouw mailbox?
Laat dan hieronder jouw e-mailadres achter!