Progress Profiles: de Italiaanse referentie

34 jaar ervaring op de teller en wereldwijde naam en faam: Progress Profiles mag met recht en rede de Italiaanse referentie voor profielen, innovatieve en hoogwaardige gepatenteerde systemen, aangepaste plinten en afdichtingen worden genoemd.

Geschiedenis

Na twintig jaar ervaring en technische kennis te hebben opgebouwd -onder andere in landen ver over de oceaan- keert Lino Bordin in de jaren tachtig terug naar Italië. Met een rugzak vol know how beslist hij in 1985 om een nieuw bedrijf uit de grond te stampen. Het was daar, in Asolo, Veneto, dat Progress Profiles het daglicht zag.

In de jaren negentig beslist het bedrijf om volop te investeren in gekwalificeerd personeel, de nieuwste generatie machines, innovatie en internationalisering. Deze strategische keuze tilde het bedrijf op naar een hoger niveau, waarna het sindsdien uitgroeide tot een echte marktleider. Dennis Bordin, zoon van oprichter Lino Bordin, kocht enkele jaren later het bedrijf over, en trok het doordachte investeringsbeleid van zijn vader (in technologie en innovatie), verder door.

In 2015 wijdde Progress Profiles een nieuw hoofdkantoor in in Asolo. Speciaal hieraan is dat het bedrijf voor elke productiefase 100% gebruik maakt van Italiaanse grondstoffen.
Naast het hoofdkantoor in Veneto telt Progress Profiles vandaag nog drie andere dochterondernemingen: Randolph in New Jersey (VS), Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, en Melbourne in Australië.

Kwaliteit

Progress Profiles maakt voor haar volledige productie gebruik van 100% gecertificeerde grondstoffen en materialen van Italiaanse oorsprong. In overeenstemming met het ISO 9001-gecertificeerde beheersysteem is het bedrijf ISO 9001: 2015 gecertificeerd. Kwaliteit op het hoogste niveau is een integraal onderdeel van het ontwerp- en productieproces van het Progress Profiles. Het respecteert tevens REACH, de Europese verordening die een kwaliteitsbenadering garandeert om zowel gezondheid als milieu te beschermen met betrekking tot de risico’s die gelinkt zijn aan het werken met chemische stoffen. Dankzij het aangaan van deze engagementen, is Progress Profiles uitgegroeid tot een geloofwaardige en betrouwbare partner.

Progress Profiles heeft vandaag meer dan 14.000 productreferenties in haar portefeuille zitten, en kan hierdoor uitstekende innovatieve oplossingen aanbieden voor elk denkbaar probleem. Dankzij het hoofdkantoor in Asolo en haar drie andere ankerpunten die verspreid zijn binnen de wereldmarkt, dit alles gecombineerd met haar sterke verdelernetwerk, is Progress Profiles vandaag wereldwijd actief en dit in niet minder dan 70 landen: van het Midden-Oosten tot Nieuw-Zeeland, en van Noord-Amerika tot Singapore.

De kracht van het bedrijf ligt in haar flexibiliteit en betrouwbaarheid, en in haar gigantische voorraad van meer dan 15.000 m² die binnenkort nog verder wordt uitgebreid. Hierdoor maakt het bedrijf zich sterk tegenover zijn tegenspelers en zet het in op een pijlsnel reactievermogen.

Naast de technische en innovatieve voordelen die Progress Profiles biedt, is het bedrijf bovendien nauw betroken bij haar klanten. Vanaf het eerste overlegmoment tot en met het einde van de plaatsing of installatie: haar gespecialiseerde vakmannen staan hun klanten bij gedurende het hele proces, en zelfs tot na het einde van de bouwwerkzaamheden. Deze aanpak gaat gepaard met een flinke investering, maar Progress Profiles is overtuigd dat deze persoonlijke aanpak een grote meerwaarde biedt voor alle partijen.

Producten

PROSUPPORT PROFIEL

Het PROSUPPORT SYSTEEM is het resultaat van diepgaand onderzoek door Progress Profiles. Het systeem lost de problemen op die doorgaans worden geassocieerd met verhoogde vloeren. De hoogte kan worden aangepast van 35 tot 500 mm dankzij een innovatief modulair systeem dat, dankzij een zelfnivellerende of platte kop en 4 of 2 mm afstandhouders, drainagegaten en geluiddempende rubber, de vloer ondersteunt.

Het systeem is opgebouwd rond het PROSUPPORT PROFIEL. De Prosupport Profielen T en N zijn twee perimeterprofielen die zijn ontworpen om de buitenranden van vloeren in keramische tegels, hout, marmer en agglomeraatmaterialen te beschermen en af te werken. De verticale zijde van de profielen heeft gebogen zwaluwstaartvinnen voor het verankeren van de flens met behulp van geschikte kleefstoffen. Prosupport Profile T is een versie met een decoratieve rand van 2 cm hoog.

Deze twee gepatenteerde ontwerpoplossingen voor buitenruimten zoals terrassen, zwembaden, voetgangerspaden en gedeelde passages garanderen uniformiteit en continuïteit, en combineren een aantrekkelijke stijl, een geweldige functionaliteit en de betrouwbaarheid van moderne technologie.

PRODESO MEMBRAANSYSTEEM

Het PRODESO MEMBRAANSYSTEEM is een ontkoppelings- en waterdichtingssysteem voor moeilijke vloeren, terrassen, balkons en horizontale oppervlakken van alle afmetingen zonder beweging of uitzettingsvoegen in de balk. Het bestaat uit een polyethyleenmembraan met lage dichtheid en druppelvormige holle ruimten. Beide zijden zijn bedekt met een hitte-gelast polypropyleen en niet-geweven materiaal dat de hechting aan de ondersteuning en de verankering van de vloerbedekking garandeert. Het maakt zelfs het substraat waterdicht in het geval van overlays op gebarsten of slecht uitgeharde vloeren met een risico op dampspanning. Bovendien past het membraan zich aan elk type formaat aan, kan hij gebruikt worden op alle soorten vloeren, is hij geschikt voor zowel binnen als buiten en is veilig onder alle (weers)omstandigheden.

Het Prodeso Membraan neutraliseert de differentiële bewegingen die optreden tussen het substraat en de vloerbedekking en voorkomt het breken van de coating. Bovendien vermindert dit systeem de werktijd aanzienlijk, omdat het mogelijk is om zonder onderbreking te werken vanaf de installatie van het membraan tot de installatie van de vloer.