Pro Mosaico International geeft virtuele tentoonstelling

De traditionele ‘Tiendaagse van de Mozaïekkunst’ dat normaliter doorging van 28 maart tot 4 april in het Districthuis te Wilrijk, werd zoals vele andere evenementen noodgedwongen gecanceld wegens de afgelopen Coronawet. Toch bleef het PMI-Bestuur niet bij de pakken zitten en kwam het op het lumineus idee om de vernissage van 27 maart op een leuke manier te laten doorgaan.

De deelnemende kunstenaars en kunstenaressen liet men niet in de kou staan en werden gevraagd een foto te nemen van de werken die ze tentoon zouden gesteld hebben. Naar een idee van op de achtergrond maar hard meewerkend stuurgroepslid Greet Tijskens, schreef voorzitter Peter Goegebeur zonder aarzelen een brief naar alle PMI-leden:

Beste PMI-Lid,

Dat de Coronaperikelen ook onze organisatie verstoren, hoeft geen betoog meer. Ik hoop alvast dat u en uw naasten gezond kunnen blijven en de extra -verplichte- rusttijd nuttig kan ingevuld worden.

Vanavond zou in het Wilrijkse Districthuis normaal de vernissage doorgaan van onze traditionele ‘Tiendaagse van de Mozaïekkunst’. Maar helaas kunnen wij elkaar daar niet ontmoeten.

Om toch een positieve noot te geven aan ons initiatief, stellen we op onze fb-pagina enkele prachtige werken voor die ons publiek zelfs van op afstand ongetwijfeld ten zeerste zullen kunnen smaken.

Ik wens tot slot een “Dikke Merci” te uiten aan alle deelnemers, en vergeet hierbij zeker onze bestuursleden niet die achter de schermen er steeds voor zorgen om artisanaal leven in de PMI-brouwerij te houden.

Veel moed, en graag tot ‘live’!”

Wij tonen de Polycaro-lezer alvast enkele voorbeelden van kunst met marmermozaïek, maar vele andere werken kan men bekijken via de online expo op de facebookpagina van ‘Promosaico’ https://www.facebook.com/promosaico/