Porcelanosa opent flagship store op 5th Avenue in New York

De Spaanse tegelfabrikant Porcelanosa heeft er een nieuwe flagship store bij. En wat voor één: ondergebracht in een prachtig 20ste eeuws gebouw, gelegen op Fifth Avenue in New York.

Ook kantoor- en vergaderruimte

De nieuwste flagship store bevindt zich op een wel heel prestigieuze locatie, in hartje Manhattan, op de kruising van Fifth Avenue en Broadway. Dit prachtige gebouw, dat ooit Commodore Criterion Building werd gedoopt en door Porcelanosa werd gekocht, telt zes verdiepingen. De winkel, met een totale oppervlakte van 2.000m2, bevindt zich op de onderste etages en laat de 8 merken van de Porcelanosa Group zien.

De bovenste verdiepingen zullen dienstdoen als kantoor- en vergaderruimte, alsook voor seminaries en tentoonstellingen. Het ontwerp van het interieur maar ook de restauratie van de buitengevel naar zijn oorspronkelijke staat werd toevertrouwd aan de befaamde architect Norman Foster.

Feestelijke inhuldiging

Deze flagship store is de 25ste winkel van Porcelanosa in de Verenigde Staten, een belangrijke markt waar de producent al 3 decennia actief is en kan rekenen op meer dan 500 erkende verdelers.

Deze nieuwe mijlpaal in de rijke geschiedenis van de Spaanse groep werd officieel ingehuldigd met een gala event in The Big Apple waarop 700 gasten uit 80 verschillende landen waren uitgenodigd. Op de gastenlijst ook enkele Belgen (zie foto onder), zoals Dimitri Decherf (general manager Porcelanosa Belgium), de mensen van tegelgroothandel Gavra uit Geel, Stef Suetens van Van Houtven uit Heist-op-den-Berg, de broers Steylaerts van de gelijknamige tegelgroep uit Berlaar en Marc Schelfhout van de firma Schelfhout.

Porcelanosa-3