Polycaro organiseert ronde tafel Eerlijke Natuursteen

Op donderdag 17 oktober van 9u30 tot 12u00 organiseert Polycaro in samenwerking met sectorfederatie Febenat een Ronde Tafel gesprek over ‘Eerlijke Natuursteen’. Locatie is Gent, in de Pink Marble Room van Kunstencentrum Zebrastraat. Na afloop krijgt u een gratis, lichte lunch aangeboden.

Waarom dit panelgesprek?

Het onderwerp ‘Eerlijke Natuursteen’ is ‘hot news’. Aan de mooie natuursteen die in ons land wordt geïmporteerd, verwerkt en geplaatst, kleeft immers vaak een vage, soms onwetende of verdoken sluier van menselijk leed. We hebben het over natuursteenontginning uit risicolanden waar men niet zo snel wakker ligt van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en waar kinderarbeid, veiligheid, gezondheid en ecologie begrippen zijn die niet thuishoren in de prioriteitenlijst van de producent. De nationale media gaf hier in het verleden al ruchtbaarheid aan, niet altijd ten voordele van de sector.

Mede met de recente ondertekening van het Initiatief TruStone, en omdat het onze taak is als vakblad om de sector te ondersteunen in het uitdragen van haar boodschap en onze lezers te voorzien van heldere informatie, nodigen wij u uit om deel te nemen aan een Open Panelgesprek omtrent het onderwerp ‘Eerlijke Natuursteen’.

De bedoeling van deze ‘Ronde Tafel’ is dat diverse partijen zoals importeurs en groothandels van natuursteen, ngo’s, sectorfederaties, voorschrijvers, natuursteenbewerkers, de overheid,… een open en duidend gesprek aangaan dat resulteert in een duidelijk leesbaar artikel. Een artikel dat ook de niet-wetende handelaar, voorschrijver, lokaal bestuur of aanbestedingsdienst, verwerker en finaal de eindconsument een duidelijker beeld meegeeft van het begrip ‘Ethisch Verantwoorde Natuursteen’.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Onderwerpen van dit gesprek zijn o.a.:

  • Duiding van de problematiek in de risicolanden
  • Duiding van bestaande initiatieven, wet- en regelgeving
  • Hoe kan een inkoper inzicht krijgen in, en invloed uitoefenen op de producent
  • Waar schuilen de moeilijkheden
  • Duiding initiatief TruStone + doelstellingen + actieplan
  • Hoe kan de consument/voorschrijver/overheid bijdragen
  • Varia

Deelname is gratis, vooraf inschrijven verplicht

Aan dit open panelgesprek kunnen maximaal 20 panelleden deelnemen!

Wenst u hier deel van uit te maken?

Bevestig dan uw aanwezigheid (voornaam, naam, bedrijfsnaam) vóór 10/10 via bart@omicron-media.be

Waar?

Kunstencentrum Zebrastraat
Zebrastraat 32, 9000 Gent
www.zebrastraat.be

Ondergrondse parking beschikbaar via Gustaaf Callierlaan 231, 9000 Gent

Wanneer?

Donderdag 17 oktober van 9u30 – 12u00
Onthaal + lichte lunch na afloop in XYZ-lounge op gelijkvloers