Palladio door Santamargherita via Bemarmi

De Italiaanse marmer- en quartzcomposietproducent SANTAMARGHERITA, wiens producten in België verdeeld worden door groothandel BEMARMI uit HARELBEKE, stelde tijdens de MARMOMACC beurs 2016 in Verona een nieuw product voor in zijn gamma “marmeragglomeraat”, namelijk de PALLADIO.

In de marmercomposietproducten wordt meestal gebruik gemaakt van “gebroken” marmer, in grove en fijne korrels, of in poedervorm. Voor de PALLADIO reeks werden de geselecteerde marmerkeien voorafgaand “getrommeld”, waarop de scherpe vormen mooi afgerond ingegoten worden.

Vertrekkend van het originele Italiaanse Carrara-marmer, slaagt SANTAMARGHERITA er perfect in een hedendaags vernieuwend product af te leveren waarbij de achtergrondkleuren kunnen variëren van wit (doge) over grijs (griso) tot zwart (moro).

Feestelijke realisatie

Verdeler BEMARMI exposeerde tijdens de Stone & Tile beurs in januari 2017 te Gent met een bevloering in PALLADIO MORO. Een aandachtig bezoeker, interieurarchitect Danny Hoorelbeke van PROJECT 5 uit DIKSMUIDE, liet zijn oog vallen op het unieke palladio product, beschikbaar in standaardtegels en platen, met als afwerkingen gepolijst, verzoet of geborsteld.

PROJECT 5 koos finaal voor de PALLADIO DOGE verzoet, in tegels 60/60/1.2 cm, voor de bevloering van de feestzalen SAINT-GERMAIN te DIKSMUIDE, die eind 2017 volledig werden vernieuwd.

Het resultaat mag dan ook gezien worden!

De installatie van de 400 m² bevloering werd nauwkeurig uitgevoerd door de firma FLOOR CONTRACTORS COMPANY uit Nieuwpoort en Diksmuide.  Bijkomend werd ook maatwerk geplaatst, geproduceerd door FCC uit plaatmateriaal van de identieke PALLADIO DOGE.

Naast de 3 PALLADIO kleuren op basis van Carrara marble keien, werd in 2017 ook een 4e kleur gelanceerd, de palladio LAGUNA, met een antracietkleurige basis.

Tegels en platen

BEMARMI verdeelt het SANTAMARGHERITA marmercomposiet gamma zowel in standaardtegels met formaat 30/30 – 40/40 – 60/60 op 12 mm dikte, alsook  in plaatmateriaal, verkrijgbaar in afmeting van 305 cm x 124 cm in 12, 20, 30 en 40 mm dikte.