Open Kampioenschap Steenhouwen tijdens NatuursteenVakdagen

Eén Belgische natuursteenbewerker gaat met vijf Nederlandse collega’s de strijd aan om te tonen wie het meeste vakmanschap in huis heeft. Twee dagen lang werken ze aan hun meesterwerk: de beste wint het eerste Open Kampioenschap Steenhouwen.

Twee dagen strijd

De wedstrijd vindt plaats tijdens de NatuursteenVakdagen op 27 en 28 mei in het Nederlandse Harderwijk. Een strijd waarbij het allemaal draait om details en vakmanschap.  Van de zes deelnemers vraagt dit uiterste concentratie en dat twee dagen lang. Gemakkelijk wordt het zeker niet, druk zal er sowieso zijn aangezien de wedstrijd plaatsvindt tijdens de NatuursteenVakdagen. Bezoekers aan dit evenement kunnen de strijd immers op de voet volgen. Maar dat betekent ook dat zij de deelnemers continu kunnen aanmoedigen. De wedstrijd is zodanig opgezet dat de kandidaten moeten aantonen dat ze alle aspecten van het natuursteenbewerken beheersen. Toeschouwers maken daardoor kennis met de veelzijdigheid van het product en de mogelijkheden die natuursteen heeft te bieden.

????????????????????????????????????

Natuursteen in de spotlights

De naam zegt het al: tijdens de NatuursteenVakdagen draait alles uiteraard om natuursteen. Door de specifieke aandacht voor dit nobele materiaal is de beurs niet alleen interessant voor natuursteenondernemers en -werknemers, maar ook voor aannemers, ontwerpers en andere beslissers in de bouw – en interieursector. Ruim 45 exposanten uit Nederland, België, Hongarije, Italië en Duitsland tonen hun aanbod, met aandacht voor de nieuwe trends en kleuren, toepasbaar in de bouw, het interieur en in grafmonumenten. Leveranciers van gereedschappen en machines laten zien wat er mogelijk is rond bewerking van natuursteen. Toegang is gratis.

De Open Kampioenschappen Steenhouwen en de NatuursteenVakdagen worden georganiseerd door de werkgeversorganisatie Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven (ABN Natuursteen), de vakorganisaties FNV Bouw en CNV Vakmensen, vertegenwoordigd in het kennis- en adviescentrum BranchePlatform Natuursteen.