Tuytelaers krijgt veel volk over de vloer op Open Bedrijvendag

De recente deelname van Tuytelaers aan Open Bedrijvendag is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Het was de eerste keer in 62 jaar dat het natuursteenbedrijf in Ravels volledig toegankelijk was voor het grote publiek. Niet verwonderlijk dus dat er op zondag 2 oktober zowel in de toonzaal, platenhal als op de productievloer een gezellige drukte heerste.

Ruim 2.500 nieuwsgierigen

Ondanks het bij momenten druilerige weer vonden meer dan 2.500 bezoekers de weg naar Ravels. Voor velen onder hen was het een eerste kennismaking met de wondere wereld van natuursteen, composiet en keramiek. Aangezien Tuytelaers als lid van Febenat (de Benelux-federatie voor natuursteengroothandels en -importeurs) tijdens Open Bedrijvendag specifiek natuursteen in het daglicht wilde stellen, was een groot deel van de productie operationeel.

Live demonstraties

De aanwezige medewerkers van Tuytelaers demonstreerden de verschillende bewerkingen die mogelijk zijn op graniet en marmer en verschaften het zichtbaar geboeide publiek een deskundige uitleg.

Enkele specialisten kapten manueel arduin voor de productie van de grafzerken zodat de bezoekers een idee kregen van de intensiteit waarmee gewerkt wordt met natuursteen. Het publiek kon zich eveneens vergapen aan de enorme CNC-zaagmachines die speciaal voor deze Open Bedrijvendag in werking waren gezet. Ook de gigantische blokken natuursteen die buiten opgesteld staan, hadden de meeste aanwezigen nog nooit in het echt gezien.

Drankjes en animatie

In de platenhal en indrukwekkende toonzaal, waar enkele exclusievere materialen waren tentoongesteld, bleef veel volk hangen alvorens -Tuytelaers zou Tuytelaers niet zijn- getrakteerd te worden op een drankje.

Tuytelaers 6

Voor de kinderen was er animatie voorzien zodat het voor de ouders aangenaam vertoeven was in de tot cafetaria omgetoverde transporthal waar de meeste bezoekers nog lang beleven nakaarten over wat ze die dag bij Tuytelaers gezien hadden.

Tuytelaers 3